Image 1
Image 2

REGELE CHARLES

Regele Charles al III-lea, apariție publică după ce s-a anunțat că are cancer

Regele Charles al III-lea, care se află în prezent sub tratament pentru cancer, a participat duminică la o slujbă religioasă la biserica Sf. Maria Magdalena...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… de pe domeniul regal din Sandringham (estul Angliei), scrie AFP, citată de Agerpres. Îmbrăcat într-un costum şi un palton de culoare închisă, suveranul, însoţit de regina Camilla, i-a salutat pe jurnaliştii prezenţi. Aceasta a fost a doua sa apariţie publică de la anunţarea diagnosticului la începutul săptămânii.

 

Marţi, el a fost văzut pentru scurt timp ieşind din reşedinţa sa regală Clarence House din Londra. La mai puţin de 18 luni de la accederea la tron, suveranul în vârstă de 75 de ani a început luni un tratament pentru o formă nespecificată de cancer. Se ştie că afecţiunea a fost depistată în timpul unei operaţii recente pentru hipertrofie benignă de prostată, dar că nu este vorba de cancer de prostată.

 

Într-un mesaj publicat sâmbătă seara pe internet, regele a adresat cele mai sincere mulţumiri celor care i-au transmis sprijinul lor. După cum ştiu toţi cei afectaţi de cancer, gândurile bune ca acestea sunt cea mai mare dintre mângâiere şi încurajare, a spus el. Deşi îşi va continua unele dintre îndatoririle administrative, regele va fi absent din viaţa publică pentru o perioadă nedeterminată.
Regele Charles a adresat sâmbătă “cele mai sincere mulţumiri” persoanelor care i-au transmis mesaje de susţinere, în primul său comunicat de presă după diagnosticul de cancer primit. Comunicatul de presă a fost publicat pe site-ul familiei regale britanice şi pe contul X.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with