Image 1
Image 2

RELIGIE: În 1 septembrie începe Noul An Bisericesc

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prima zi din Septembrie este momentul începerii Noului An Bisericesc. Spre deosebire de anul civil, care începe la 1 ianuarie, anul bisericesc începe la 1 septembrie, pentru că, după tradiţia moştenită din Legea Veche, în această zi s-a început creaţia lumii şi tot în această zi, şi-ar fi început Mântuitorul activitatea Sa publică.

La început de An Bisericesc în lăcaşurile de rugăciune ortodoxe se oficiază un Te-Deum.
Începutul Anului Nou bisericesc a fost instituit de către Sfinţii Părinţi la Sinodul I de la Niceea, când s-a rânduit să se sărbătorească data de 1 septembrie ca un început al mântuirii creştinilor, în amintirea intrării lui Hristos în mijlocul adunării evreilor vestind tuturor ‘anul bineplăcut Domnului’.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS SĂRBĂTOARE MARE

Episcopul Vasile Bizău alături de sătmăreni

În numele celor doi Arhangheli pe care îi sărbătorim este cuprins numele lui Dumnezeu: „Gabriel înseamnă Puterea lui Dumnezeu, iar Mihail, Cine este ca Dumnezeu?... Este puterea lui Dumnezeu care vine și se împlinește, se actualizează în slăbiciunea și dimensiunea firească a omului” a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău, ...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now
Creștinii ortodocși intră în Postul Paștelui

BISERICA ORTODOXĂ

Creștinii ortodocși intră în Postul Paștelui

Creștinii ortodocși intră în cel mai lung și mai aspru post de peste an, și anume cel al pregătirii pentru Învierea Domnului. Postul Paștelui are o durată de 48 de zile, timp în care credincioșii vor acorda o mai mare atenție momentelor de rugăciune și curățenie sufletească, lăsând la o parte bucatele de origine animală, precum carne, produsele lactate și ouă.