Image 1
Image 2

EPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ

Întâlnirea de iarnă a coordonatorilor grupelor de tineret din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare

Întâlnirea de iarnă a coordonatorilor grupelor de tineret din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare
În perioada 15 – 17 februarie, la Casa comunitară de la Socond a avut loc întâlnirea de iarnă a coordonatorilor grupelor de tineret din cadrul parohiilor Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La acest program au participat 26 de tineri din diferite parohii ale eparhiei pentru a-și consolida relațiile, a se distra, a se relaxa împreună, pentru a-și împărtăși gândurile, realizările unii cu alții, pentru a dezbate problemele întâmpinate și, nu în ultimul rând, pentru a găsi suluții împreună. În cadrul dimineții spirituale de vineri, cu motto-ul „Un pom se cunoaște după roadele lui” (Lc 6,44), tinerii au discutat despre provocările vieții creștine autentice din zilele noastre și despre îndrumarea, sprijinirea, și puterea de susținere a comunității. Stresul, așteptările uriașe, neliniștea și incertitudinea adesea determină, tulbură și chiar împovărează viața cotidiană, chiar și a celor mai tineri.

 

De aceea își doresc să petreacă timp într-un mediu în care găsesc acceptare, calm, liniște și pace, unde simt că sunt și ei importanți și sunt apreciați. La finalul părții spirituale, participanții au reflectat asupra stațiilor drumului crucii al lui Iisus, pentru a-L privi și a câștiga putere prin El pentru a traversa mai ușor momentele grele din viața lor.

 

 

Jocurile de grup în aer liber, concursurile, seara relaxantă, toate au au avut menirea de a colora, de a îmbogăți și mai mult programul acastui weekend de recompense pentru munca lor.

 

 

Personalul biroului de tineret a organizat aceste zile de vacanță pentru voluntari, drept mulțumire pentru numeroasele ajutoare pe care le-au oferit pe parcursul anului trecut în promovarea și implementarea programelor pentru copii și tineret. A fost și o oportunitate pentru participanți de a cunoaște noile programe care se așteaptă să fie anunțate în lunile următoare. Ei au avut posibilitatea să-și împărtășească cunoștințele cu privire la importanța prezenței lor pe paginile de socializare sau pe alte platforme web, dar și vizavi de utilizarea adecvată ale acestora.

 

 

Pentru tineri, un eveniment devine interesant și important atunci când oamenii din diverse locuri se pot întâlni în mod regulat, se pot forma prietenii din experiențele comunitare și pot primi impulsuri pozitive și cuvinte de încurajare de la colegii lor care îi motivează și îi inspiră.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Profesori de religie, politicieni și cadre medicale au donat sânge pentru sătmărenii grav bolnavi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with