Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EMISIUNE LA ITV

Reportaj despre “odiseea” creşterii vacilor de lapte

Aşa cum se ştie, printre domeniile agriculturii româneşti care se confruntă cu probleme deosebite se numără creşterea porcilor, domeniu care asigură în acest moment... 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 …aproximativ 20% din necesarul de carne, dar şi creşterea vacilor de lapte, al căror efective sunt în continuă scădere.

Aşa cum susţin specialiştii şi dovedesc cifrele, România este în situaţia în care, pe seama exploatării efectivelor de vaci de lapte, redus la doar 25% faţă de cel existent în urmă cu 34 de ani, este în situaţia de a produce puţin peste 40% din laptele de consum şi materie primă. Diferenţa se asigură pe seama achiziţiilor intracomunitare şi din importuri.

Urmărind sâmbătă, 14 octombrie 2023, de la ora 20, şi duminică, 15 octombrie 2023, de la ora 8, emisiunea “Viaţa la ţară” difuzată de postul nostru de televiziune Informaţia TV, veţi afla o parte din problemele pe care le au crescătorii de vaci de lapte din judeţ, dar şi despre unele promisiuni ale guvernanţilor în speranţa că sectorul va deveni mai atractiv şi va înregistra o creştere mai ales a efectivelor de animale. Invitatul emisiunii este fermierul Daniel Frei, preşedintele Cooperativei Samus Lact.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns