Image 1
Image 2

ACHIZIȚIONARE DE GAZ

Republica Moldova va cumpăra gaz lichefiat din SUA

Republica Moldova va cumpăra gaz lichefiat din SUA
Compania energetică de stat din Republica Moldova, Energocom, va testa luni şi marţi, pentru prima dată, achiziţionarea de gaze naturale lichefiate din SUA.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Republica Moldova era aproape exclusiv dependentă de gazele din Rusia, conform contractului cu Gazprom, dar a accelerat eforturile de diversificare a surselor de aprovizionare, după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, relatează Reuters, citată de Agerpres. Energocom va cumpăra GNL de la terminalul plutitor Alexandroupolis, în cooperare cu firma elenă de stat DEPA Commercial, a informat într-un comunicat compania din Republica Moldova. „Luni şi marţi vom achiziţiona câte 14.000 MWh de gaze naturale din portul Alexandrou-polis. În total vor fi aproximativ 28.000 MWh, echivalentul a 2,6 milioane metri cubi de gaze”, a spus Victor Binzar, directorul Energocom.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

VOTUL UNGARIEI

Va bloca Viktor Orban aderarea Ucrainei la UE?

În aceste zile Bruxelles găzduiște unul dintre cele mai tensionate summit-uri ale Uniunii Europene. Liderii celor 27 de state membre se adună pentru a discuta, printre altele, posibilitatea extinderii UE către Moldova și Ucraina și revizuirea bugetului UE.