
Spaghete din dovlecei cu creveți
Dovleceii sub formă de spaghete sunt un deliciu, cu mai puține calorii
Există niște mici mașinării care nu costă mult, în care intră legumele întregi și ies spaghette. Dar dovleceii se pot tăia foarte ușor și manual: se taie felii pe lung, de circa jumătate de centrimetru grosime. Apoi feliile se fac fâşii mici, pe lung. Să semene în final cu spaghettele. Dacă ies de formă aproximativă, nu este nici o nenorocire. Ideea e de a încerca o versiune mai puțin calorică la pastele clasice.
Odată pregătiți dovleceii, se lasă într-un vas. Se călesc creveții în ulei de măsline aromatizat cu un cățel de usturoi (pe care îl eliminăm). După circa 2 minute, adăugăm și dovleceii în formă de paste. Se continuă la foc mediu încă alte 2-3 minute și e gata. Se servesc presărați cu sare și piper, suc de lămâie și pătrunjel. Se pot servi cu o felie de pâine integrală. Poftă bună!
Citește și:Pui “Kung Pao” : O rețetă clasică Chinezească
Fii primul care comentează