Image 1
Image 2

FOTBAL INTERNAȚIONAL

România își cunoaște adversarii de la Euro 2024

Sâmbătă, 2 decembrie 2023, de la ora 19.00, în Germania la Hamburg a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor de la Euro 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Naționala României va juca în Grupa E cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea Barajului B (Bosnia – Ucraina, Israel – Finlanda).

 

Grupa A
Germania
Scoția
Ungaria
Elveția

 

Grupa B
Spania
Croația
Italia
Albania

 

Grupa C
Slovenia
Danemarca
Serbia
Anglia

 

Grupa D
Câștigătoare play-off A
Olanda
Austria
Franța

Grupa E
Belgia
Slovacia
ROMÂNIA
Câștigătoarea play-off-ului B, unde sunt meciurile: Israel – Islanda și Bosnia – Ucraina

 

Grupa F
Portugalia
Turcia
Cehia
Câștigătoare play-off C

 

 

România va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen), Belgia – Slovacia (Frankfurt)
22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln), Slovacia – Play-off B (Dusseldorf)
26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt), Play-off B – Belgia (Stuttgart)

 

Se califică în optimi primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

 

EDWARD IORDĂNESCU

“Obiectivul nostru este să mergem mai departe, să trecem de aceasta grupă. Vom continua să muncim ca și până acum, avem drumul nostru, șansa noastră, și împreună, cu unitate și încredere, am demonstrat că putem realiza multe lucruri frumoase. Nu va fi ușor, indiferent de echipa care va veni din play-off. Este Campionatul European și toate formațiile de aici sunt valoroase.”

 

NICOLAE STANCIU
“Sunt echipe destul de puternice, dar nu sunt cele mai puternice echipe cu care puteam pica. La începutul tragerii mi-aș fi dorit să avem o grupă cu Portugalia și Italia, n-am jucat niciodată împotriva lor. Suntem conștienți unde suntem, suntem conștienți că prin forța grupului am reușit să obținem această calificare, de pe primul loc în grupă, și ne dorim mult mai mult. Vrem să trecem de faza grupelor!”

 

IANIS HAGI
“Ne vom lupta de la egal la egal cu fiecare echipă din grupă! Vrem să ne calificăm mai departe, dar fără să ne subestimăm adversarii. Suntem la Campionatul European, iar fiecare echipă care este aici și-a câștigat dreptul prin muncă!”

 

RĂZVAN MARIN
“O grupă bună, o grupă echilibrată, chiar dacă Belgia pleacă favorită, dar cu siguranță va fi o luptă strânsă. Îmi doresc să dăm totul pentru fiecare punct, pentru fiecare victorie, așa cum am facut-o în preliminarii, iar la finalul celor trei meciuri să ne calificăm mai departe! Hai, ROMÂNIA!”

 

RADU DRĂGUȘIN
“O grupă care ne dă speranțe mari, o să mergem în Germania foarte încrezători și doar cu gândul de a trece mai departe de faza grupelor. Este Campionatul European, sunt prezente cele mai bune echipe din Europa! Orice se poate întâmpla, iar eu am încredere că împreună o să obținem rezultatele pe care noi ni le dorim!”

 

ANDREI BURCĂ
“Am urmărit tragerea împreună cu Florin Tănase și cred că se poate compara cu grupa noastră de calificare. Avem Belgia favorită, dar cu care ne vom putea bate, și după vin celelalte trei care se vor lupa pentru a se califica mai departe. Ne așteptă meciuri dificile, dar noi trebuie să avem încredere în noi și să continuăm acest drum bun pe care l-am început. Această calificarea a fost doar un prim pas! Trebuie să ne pregătim foarte bine pentru că mergem la EURO de le locul 1 în grupă, cu cea mai bună defensivă, iar acest lucru ne obligă!”

 

CITEȘTE ȘI:

12 cetățeni din Nepal, prinși la Bercu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns