Image 1
Image 2

PREȚURI ACCESIBILE

Românii pot cumpăra de la Romsilva peste 20.000 de brazi

Romsilva va crea culturi pentru cresterea pomilor de Craciun
Ocoalele silvice din țară vor avea spre vânzare 20000 de brazi și molizi de până la 3 metri și se vor vinde cu câteva sute de lei, în funcție de dimensiunile preferate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pomii de Crăciun care vor avea peste dimensiunea menționată pot fi achiziționați prin comenzi speciale, după cum a informat instituția publică, într-un comunicat de presă.

 

 

„Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, se arată în comunicatul Romsilva.

 

 

Biroul de presă al Regiei Naționale a Pădurilor a mai informat că cei mai mulți pomi oferiți spre vânzare sunt brazi, mai exact 18.898 de bucăți, iar restul de 5.898 sunt fie molizi, fie alte specii.

 

 

Prețurile sunt accesibile oricărui român, cu orice posibilități financiare, deoarece pornesc de la 15 lei și ajung la 35 de lei pentru un pom care are înălțimea între 2 și 3 metri. Cei peste trei metri, în funcție de înălțime, pot ajunge și la câteva sute de lei.

 

 

„Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri.

 

 

Cei cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale. Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, a mai transmis Romsilva.

 

 

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

 

Citește și:

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol Oaşul 1969 – Unirea Tăşnad 3-3 Talna Oraşu Nou – Olimpia MCMXXI 2-4 Recolta Dorolţ – AFC