Image 1
Image 2
Acasa

ATMOSFERĂ DE SĂRBĂTOARE

Târgul de Crăciun Satu Mare se va deschide în 30 noiembrie

Cea mai frumoasă perioadă din an nu poate să vină fără ca municipiul Satu Mare să fie frumos împodobit cu mii de luminițe, formând cupole de lumini în Centrul Nou, dar și în alte zone și cartiere. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă se va simți în municipiul Satu Mare din data de 30 noiembrie, când se va deschide tradiționalul Târg al Crăciunului, și până în data de 3 ianuarie, când toți meșterii populari și toate obiectele de decor își vor lua rămas bun de la sătmăreni, până în următorul sezon rece.

 

 

Toate tarabele cu obiecte handmade ale producătorilor locali, precum și preparatele alimentare, numai bune de pus pe masa de Crăciun, vor fi la dispoziția cumpărătorilor zilnic între orele 15:00 – 21:00.

 

 

De menționat este și faptul că toți sătmărenii se vor bucura împreună de cea mai frumoasă sărbătoare din an, lângă bradul frumos împodobit, pentru că se vor aduna să colinde alături de invitații organizatorilor, care vor vesti Nașterea Pruncului Iisus.

 

 

Cetelor de colindători li se vor alătura sătmărenii, care sunt invitați, cu mic, cu mare, în jurul bradului, să colinde împreună, în limba română, în data de 2 decembrie, de la ora 18:00. În data de 9 decembrie, de la aceeași oră, vor fi interpretate colinde în limba maghiară.

 

 

Ca o premieră pentru ediția de anul acesta, organizatorii au adus, în Piața 25 Octombrie, o nouă surpriză pentru sătmăreni: o roată panoramică spectaculoasă, care va reprezenta cu siguranță un punct de atracție pentru toți cei care vor să aibă de o experiență inedită.

 

 

Peste 1300 de copii se vor bucura de Atelierul Moșului

 

 

Unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Crăciunului va fi, desigur, Moșul! Acesta îi va primi în căsuța sa magică pe toți copiii care doresc să vorbească cu el. Sunt așteptați peste 1300 de copii și tineri care să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă, în Atelierul Moșului.

 

 

Totodată, organizatorii mai informează că Meșteri populari și producători locali vor devini, pe perioada Târgului, spiriduși ai lui Moș Crăciun, pentru a-i ajuta pe copii să descopere tainele confecționării decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă, ale picturii pe lemn, pe sticlă, fascinanta poveste a croitoriei, drumul ceramicii, producerea ceaiului și multe altele.

 

Toți copiii care participă la Atelierul Moșului vor primi în dar câte un suvenir care să le amintească din plăcuta experiență din atelier.

Cei 30 de producători locali au pregătit o mulțime de obiecte confecționate manual, care pot fi oferite drept cadouri celor dragi. Este vorba despre produse artizanale, dar și bunătăți culinare.

 

 

Între cumpărături și activitățile distractive, sătmărenii pot să se încălzească cu un pahar de vin fiert, dar și cu alte bunătăți și delicatese specifice iernii.

Copiii, dar nu numai, vor avea posibilitatea, și în acest an, să facă plimbări cu Trenulețul Moșului. Pornirile vor fi, la fel ca și anul trecut, dintr-un punct fix și la orele prestabilite.

 

 

Mai multe detalii despre program puteți afla citind ediția tipărită din data de 24 noiembrie.

 

 

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.

 

Citește și:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with