Image 1
Image 2
Ciornă automată

Ruladă cu mere moldovenească

Ruladă cu mere moldovenească
Ruladă cu mere moldovenească
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ruladă cu mere moldovenească
Ruladă cu mere moldovenească

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 300 grame făină, 100 gr. unt, 150 gr. zahăr, 600 gr. mere, scorţişoară, 1 ou, 100 ml lapte, sare,  60 gr. stafide.

Mod de pregătire: din făină, unt (30gr) şi lapte, se face un aluat la care se adaugă sarea de cuviinţă. Se frământă bine, se bate cu sucitorul şi se lasă 15 minute acoperit cu un vas cald. Se prepară în continuare o foaie de aluat, se întinde cu mâna spre a se subţia, şi se aşterne pe foaie merele curăţate de coajă şi simbpuri, tăiate feliue, amestecate împreună cu stafide şi zahăr. Se rulează şi se unge cu unt şi se pune întava tapetată cu unt. Se dă la cuptor 30 de minute şi se serveşte caldă cu zahăr putdă şi scorţişoară pisată deasupra.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Clatite cu fructe de padure

Clătite cu fructe de pădure

Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.