Image 1
Image 2

HOTĂRÂRE DE GUVERN

Salarii majorate pentru bugetari din mai multe domenii

Ședință de guvern
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Executivul a aprobat Ordonanța de urgență care prevede majorarea salariilor de bază pentru personalul din învățământ cu 20%, în medie, în anul 2024, în două tranșe: de la 1 ianuarie, respectiv din 1 iunie 2024. De aceste măsuri vor beneficia aproximativ 350.000 persoane din sistemul național de învățământ, personal didactic, personal didactic auxiliar și personal nedidactic.

 

Actul normativ stabilește și acordarea de majorări ale salariului de bază pentru unele categorii de personal bugetar din sănătate, cultură, muncă, agricultură și statistică, precum și pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul instituțiilor prefectului.

 

Astfel, personalul din instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, din Institutul Național de Statistică, direcțiile județene de sănătate publică și direcțiile județene de cultură, care în prezent este salarizat la nivel teritorial, va avea salariile de bază la nivelul administrației publice centrale, în două tranșe egale.

 

 

Angajații din prefecturi vor beneficia de drepturi salariale aferente Secretariatului General al Guvernului, tot în două tranșe egale.

Ordonanța de Urgență adoptată de Executiv mai prevede și echivalarea salariului de bază pentru personalul clerical din spitale cu cele acordate psihologilor din unitățile medico-sociale.

 

 

Adoptarea acestor măsuri asigură respectarea principiului constituțional al egalității în fața legii, în sensul că nivelul maxim al salariului de bază trebuie să fie același pentru tot personalul care beneficiază de aceleași condiții de muncă, indiferent de instituția și autoritatea publică în care își desfășoară activitatea.

 

Citește și

Camera Deputaţilor a aprobat majorarea salariilor bugetarilor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS DEMISIE ÎN PNL SATU MARE

După 27 de ani în PNL, Augustin Iștoc și-a dat demisia

Nemulțumit de politica PNL, în special de noile impuneri față de micii întreprinzători dar și de relația cu conducerea PNL, Augustin Iștoc și-a dat demisia din PNL.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now