Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DEFINITIVAT 2024

Salariul brut al unui profesor debutant crește cu 52 de lei dacă își ia Definitivatul

Salariul brut al unui profesor  debutant crește cu 52 de lei  dacă își ia Definitivatul
Un cadru didactic debutant, care s-a înscris la definitivat în primul an după ce s-a titularizat, o să obțină o mărire de salariu, după definitivarea în Învățământ, de doar 52 de lei, potrivit grilelor pentru anul 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De menționat este că definitivarea în Învățământ presupune două etape. Prima etapă constă în evaluarea portofoliului profesional personal şi în susţinerea a cel puţin două inspecţii la clasă. A doua etapă, cea finală, are loc la finalizarea stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constă într-o examinare scrisă, pe baza unei tematici şi a unei bibliografii aprobate de Ministerul Educaţiei.

 

Înscrierea profesorilor la Definitivat 2024 s-a făcut până la data de 13 octombrie. Proba scrisă este programată pe 24 iulie, potrivit calendarului. Din ianuarie 2024, salariul de bază al unui profesor debutant cu studii de lungă durată este de 6.080 de lei. Creșterile au fost obținute ca urmare a grevei generale a profesorilor, nu prin decizie voluntară a Guvernului. Salariile menționate în articol sunt cele brute. Dacă profesorul debutant cu studii de lungă durată se definitivează în învățământ, atunci salariul de bază crește de la 6.080 lei și până la 6.132. Acest lucru înseamnă o creștere de 52 de lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

EXPOZIȚIE LA FILARMONICĂ

Documente și instrumente care “vorbesc” despre un secol de viață muzicală sătmăreană

Vernisajul expoziției „Un secol de viață muzicală sătmăreană” în parteneriat cu Muzeul Judetean Satu Mare a avut loc în holul Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti. 

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now