Image 1
Image 2

Salată de sfeclă roșie cu portocale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O sfeclă roșie crudă, de mărimea unui măr mai mare, o mână de varză albă răzuită, o portocală bine coaptă, câteva fire de ceapă verde, coaja unei jumătăți de lămâi, 2-3 frunze de salată mărunțită sau frunze de păpădie, o bucățică de brânză tofu de mărimea unui ou, ulei de măsline, oțet de vin roșu, sare, un vârf de cuțit de nucșoară răzuită.

Mod de preparare:

Sfecla curățită și spălată se răzuiește pe răzuitoarea cu găuri mari, sau se taie bucăți mai mici sau mai mari, după preferință. Două cepe verzi se mărunțesc, se adaugă varza, salata sau păpădia (se pot folosi chiar și ambele), se răzuiește coaja de lămâie, se condimentează, se stropește cu oțet și cu ulei de măsline și se amestecă. Portocala se curăță, se desface în felii, iar acestea se taie în două. Pe farfurie sau tava în care se va pune pe masă se așează prima dată compoziția de bază, apoi sfelca și bucățile de portocale. Brânza tofu, sfărâmată, se amestecă fie în compoziția de bază, fie se va presăra deasupra salatei înainte de servire, ca ornament. Se servește cu ceapă verde, corn, sau ouă fierte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.