Image 1
Image 2

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Culmea e că nu le fac niciun reproș, chiar dacă mă împiedic de ei prin bucătăria mea, devenită prea mică. Adevărul este că-i înțeleg perfect, tac, zâmbesc și înghit în sec la rândul meu, în timp ce adun vasele folosite în timp ce-am gătit, doar ca să-mi iau gândul de la momentul în care mă voi înfrupta din cartofii ăștia.

Și totuși, oricât de simplă este rețeta de cartofi zdrobiți la cuptor, ca orice alt preparat, își are propriile mici secrete. Ceea ce este specific acestui preparat este faptul că se folosesc cartofii cu tot cu coajă. Așadar, dacă știți că nu vă place deloc coaja cartofilor, renunțați de la început, sigur nu vor fi pe gustul vostru iar fără coajă nu ies la fel de bine. Eu însămi nu prea apreciez gustul cojii de cartofi, așa că, pentru această rețetă de cartofi zdrobiți, folosesc cartofi noi. Aceștia au coaja atât de subțire și fină încât nu am sesizat să aibă un gust propriu care să mă deranjeze.

 

 

 

 

Câteva mici secrete pentru mari efecte
1. Pentru rețeta asta e nevoie de cartofi de o greutate cât mai apropiată posibil. Altfel, nu au cum să fie gata în același timp, lucru esențial pentru reușita preparatului. Cartofii pe care i-am folosit eu au cântărit 1 kilogram, 1030 de grame, mai precis, și au fost în număr de șapte. Fiecare a avut greutatea de la 145 la 150 de grame.

2. Pentru rețeta asta, nu prea e important să folosiți cartofi albi sau roz, făinoși sau ceruiți. Personal, îi prefer pe cei făinoși, care în final vor fi incredibil de pufoși în interior iar exteriorul va ieși tot crocant, că nu are încotro. E mult mai important să aibă greutate egală și să fie mai degrabă micuți decât mari, decât să fie de vreun soi anume.

3. Eu pregătesc acești cartofi zdrobiți la cuptor într-o tavă de 42 x 32 de centimetri. Aștern în tavă o coală de hârtie de copt și o ung uniform cu o peliculă fină de ulei de măsline. Uleiul nu are rolul de a preîntâmpina lipirea cartofilor de hârtie, că oricum nu se lipesc. Rolul lui este acela de a face cartofii crocanți și în partea neexpusă direct la căldură, cea dinspre tavă.

4. Am încercat diverse instrumente pentru a zdrobi cartofii. Cel mai bine și mai bine îmi iese treaba asta folosind o spatulă lată, unsă cu un pic de ulei.

5. Cartofii ăștia pot fi ușor adaptați gusturilor voastre. În primul rând, puteți înlocui untul cu ulei și elimina cu totul brânza. Veți obține o variantă super delicioasă de cartofi zdrobiți de post.

Apoi, evident că puteți folosi și altfel de brânză decât cea folosită de mine. Puteți înlocui și ceapa verde cu alte verdețuri. Puteți adăuga fel de fel de condimente etc.

Ingrediente cartofi zdrobiți la cuptor – cu ceapă verde și brânză
1 kilogram de cartofi (eu am folosit cartofi noi)
1 cățel de usturoi
10 ml. de ulei de măsline
25 de grame de unt (poate fi înlocuit cu ulei de măsline)
sare și piper
opțional: verdețurile preferate, eu am folosit cozile de la 1 legătură de ceapă
opțional: 150 de grame de brânză feta

 

Sper că v-a plăcut rețeta acestor cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde și brânză. M-ar bucura mult să o încercați și să-mi scrieți impresiile voastre într-un comentariu. Să știți că eu îi fac nu doar pe post de garnitură, cel mai adesea îi mâncăm așa, simpli, pentru că pur și simplu ne plac la nebunie!

 

 

Citește și:

Cum văd agricultorii sătmăreni roadele muncii lor din acest an?

 

Guvernul de la Budapesta alocă fonduri pentru agricultorii din Transilvania

 

Invitat la Informaţia TV, directorul APIA a răspuns întrebărilor referitoare la sprijinul financiar acordat agricultorilor

 

Piept de pui cu legume la grătar

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cum să tai ceapa fără lacrimi

SFATURI PRACTICE

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Transformă provocarea tăierii cepei dintr-o experiență lacrimogenă într-una plăcută, aplicând aceste strategii verificate, care te vor ajuta să eviți iritarea ochilor și să gătești confortabil, fără lacrimi.

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Anul acesta, am decis să inovăm tradiția ouălor de Paște, evitând vopseaua artificială care pătrundea prin coaja ouălor, dorind să oferim o alternativă sănătoasă și sigură pentru fiul meu. Am optat pentru vopsirea ouălor în mod natural, folosind ingrediente disponibile în propria bucătărie.