Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Salată elenă de cartofi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de cartofi (se potrivesc bine și cartofii noi), 2 cepe roșii mai mărișoare sau 2 legături de ceapă verde, 6 ouă, 100 – 150 g de măsline negre, sare, piper, o lămâie, circa 100 ml de ulei de măsline (uleiul se poate înlocui cu o maioneză acrișoară).

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se taie cubulețe, se spală și se fierb în apă sărată. Ceapa se feliază, se sărează și se lasă să stea puțin în sare. Ouăle se fierb tari (circa 10 minute după ce dă primul clocot), se curăță și se taie cubulețe. Cartofii, după ce s-au fiert se strecoară bine și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, toate acestea se pun într-un vas mai mare, se adaugă măslinele (întregi, sau tăiate, după preferință), se condimentează cu sare și piper, se stropește bine cu ulei, apoi cu câteva picături de zeamă de lămâie și se amestecă. După cum am menționat, uleiul se poate înlocui cu o maioneză acrișoară, dar preparată cu ulei de măsline. Se servește rece, ornată cu bucățele de ardei roșii, sau cu frunzulițe de pătrunjel.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.