Ingrediente:
1 kg de cartofi (se potrivesc bine și cartofii noi), 2 cepe roșii mai mărișoare sau 2 legături de ceapă verde, 6 ouă, 100 – 150 g de măsline negre, sare, piper, o lămâie, circa 100 ml de ulei de măsline (uleiul se poate înlocui cu o maioneză acrișoară).
Mod de preparare:
Cartofii se curăță, se taie cubulețe, se spală și se fierb în apă sărată. Ceapa se feliază, se sărează și se lasă să stea puțin în sare. Ouăle se fierb tari (circa 10 minute după ce dă primul clocot), se curăță și se taie cubulețe. Cartofii, după ce s-au fiert se strecoară bine și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, toate acestea se pun într-un vas mai mare, se adaugă măslinele (întregi, sau tăiate, după preferință), se condimentează cu sare și piper, se stropește bine cu ulei, apoi cu câteva picături de zeamă de lămâie și se amestecă. După cum am menționat, uleiul se poate înlocui cu o maioneză acrișoară, dar preparată cu ulei de măsline. Se servește rece, ornată cu bucățele de ardei roșii, sau cu frunzulițe de pătrunjel.
Fii primul care comentează