Image 1
Image 2

Salată sârbească

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1/2 kg de varză murată, 1 kg de cartofi, 2 mere, o ceapă roșie, 50 g ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare, chimen măcinat (dar se poate și boabe întregi, după gust).

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se taie cuburi. Merele se curăță de cocian, dar nu și de coajă, se taie cubulețe și se stropesc cu zeama de lămâie, pentru a-și păstra culoarea. Ceapa se feliază și se amestecă toate ingredientele. În perioada verii, sau pentru persoanele care nu pot mânca varza murată, aceasta se poate înlocui cu roșii tăiate cubulețe. Se adaugă uleiul și se condimentează după gust. Se servește ca mâncare de sine stătătoare, sau ca garnitură la șuncă fiartă, sau piept de pui la grătar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.