Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că, de ani de zile, în lipsa forţei de muncă, dar şi ca urmare a dispariţiei industriei uşoare, oierii sunt într-o situaţie mai mult decât dificilă.
Lâna a devenit un lest, mulsul se face sporadic sau nu se face deloc, iar consumul de carne de oaie la nivel local este ca şi inexistent. Toate cele menţionate conduc la pierderi, pe fondul menţinerii cheltuielilor. Ceea ce este mai îngrijorător, cercuri interesate duc o bătălie în a se interzice exportul de animale vii, indiferent de destinaţie.
Pentru a afla o serie de detalii referitoare la soarta oieritului pentru perioada ce urmează, l-am invitat în Studiourile Informaţia TV pe medicul veterinar Daniel Crişan, la rândul sau crescător de oi, directorul Ovim Nord. Emisiunea se difuzează azi, 24 iulie de la ora 20 şi mâine, de la ora 8, pe postul nostru de televiziune Informația TV.
Fii primul care comentează