Image 1
Image 2

Sancțiuni la Moftin, Acâș și Beltiug

În săptămâna 22.12.2023 – 29.12.2023, DSVSA Satu Mare a făcut mai multe controale în domeniul sănătății animale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 53 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare D.S.V.S.A. Satu Mare, a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel internațional a gripei aviare înalt patogene.

 

În urma acestor controale a fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă contravențională în valoare de 1.500 lei, pentru 1 exploatație non profesională din localitatea Moftinu Mic și 3 avertismente pentru 3 exploatații non profesionale, din localitățile – Acâș și Beltiug – pentru vânzarea/cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente.

 

În această perioadă, în județul Satu Mare, mai există restricții sanitare veterinare, datorate unui singur focar de Pestă Porcină Africană, în localitatea Dara.

 

CITEȘTE ȘI: Activități recreative inițiate de Asociația Eliezer pentru copiii de la Casa „Alexandra”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

13 octombrie 2023

Naționala României de fotbal a remizat, scor 0-0, în meciul de joi disputat cu Belarus, la Budapesta.

Noi amenzi date de DSVSA Satu Mare

În 8-14 decembrie 2023, inspectorii DSVSA Satu Mare din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 82 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare