Image 1
Image 2

ACȚIUNE DE IDENTIFICARE

Șase oameni ai străzii au fost duși la Adăpostul de Noapte

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate, pompierii sătmăreni au început misiunile de patrulare pe timp de noapte pentru identificarea persoanelor fără adăpost.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alături de alți reprezentanți ai autorităților și instituțiilor abilitate, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, au fost ridicați de pe străzi șase oameni fără un acoperiș deasupra capului.

 

În 10 ianuarie, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare au desfășurat 6 acțiuni, începând cu ora 18.00, în vederea identificării cetățenilor vulnerabili, posibile victime ale frigului cumplit.

 

În cazul recunoașterii unor astfel de persoane, acestea sunt preluate de către echipajele de pompieri și transportate în spații de cazare, după evaluarea stării de sănătate în Unitățile de Primiri Urgenţe, dacă este cazul.

 

Intervențiile specifice pentru perioada cu temperaturi scăzute prognozate vor continua prin verificarea zonelor cunoscute ca fiind frecventate de oamenii fără adăpost, ce ar putea necesita asistență din partea autorităților locale.

 

Totodată adresăm rugămintea tuturor cetățenilor care cunosc sau întâlnesc astfel de persoane să nu-i lase în voia frigului și să anunțe autoritățile.

 

În sezonul rece, expuse pot fi și persoanele în vârstă, care locuiesc singure, motiv pentru care populația este sfătuită să le viziteze cât mai des, să le sune, mai ales dacă apropiații știu că au probleme de sănătate.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro: https://fiipregatit.ro/ghid/viscol/ sau prin intermediul aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Cei care au cunoștință de cazuri de oameni fără adăpost care dorm sub cerul liber în această perioadă, sunt rugați să sune la numărul de telefon: 0751.200.703, pentru ca echipa mobilă din cadrul Direcției de Asistență Socială Satu Mare să poată să intervină imediat.

 

Citește și:

Un nou apel către sătmăreni să-i îndrume pe nevoiași la adăpost

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns