Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

POSTUL CRĂCIUNULUI

Sătmărenii preferă alimentele de post produse în județul nostru

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Postul Crăciunului începe cu o varietate mare de produse potrivite pentru această perioadă de restricție alimentară, care va dura șase săptămâni.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Producătorii autohtoni de alimente, dar și cei din țară și străinătate pun la dispoziția consumatorilor sătmăreni o gamă largă de vegetale, începând de la conserve, pateuri și până la fructe și legume proaspete.

 

De remarcat este că locuitorii județului au o mai mare încredere în alimentele produse și procesate pe raza județului Satu Mare, astfel că preferă să își umple coșul cu bunătăți de post din magazinele locale.

 

Unicarm este în topul alegerilor sătmărenilor, pentru că procesatorul oferă o varietate mare de alimente ambalate sub marca proprie, dar și de la alți furnizori.

 

Cele mai căutate vegetale de la Unicarm

 

Din gama produselor de post ale Unicarm fac parte pateurile vegetale, având diferite sortimente și gramaje. Cele în conserve de 200 de grame se dau la prețuri de 3,99 lei iar la 110 grame, costă 2,89 lei.

 

Pateurile sunt îmbogățite cu ciuperci, cu ceapă verde sau cu ardei, sortimentul preferat fiind cel cu ceapă verde. La fel este și în cazul batoanelor de 185 de grame, cu pastă vegetală, dar care au prețul de 4,5 lei.

 

Sătmărenii care preferă produsele de post marca Unicarm pot alege și sortimente de batoane din soia similare parizerului, dar și crenvurștii vegetali, produși în județul Satu Mare. Aceste din urmă produse vor fi aduse la rafturi cât de curând și la prețuri cât se poate de accesibile.

 

Fasolea bătută este un alt tip de produs de post, care costă 2,49 lei, având gramaj de 200 de grame. Iahnia de fasole la 300 de grame costă 5,69 lei.

 

Tot din gama produselor de post ale Unicarm fac parte și cornurile cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Cornurile simple sunt 1,20 lei / bucată, ștrudele cu diferite umpluturi dulci sunt la 3 lei, iar gusturile sunt cu caise, fructe de pădure, mere și alte sortimente.

 

La acest raft, sătmărenii vor găsi și pizza “Datina” de post cu ciuperci 125 de grame la 4,85 lei, dar și prăjituri potrivite pentru această perioadă de restricție alimentară de dinainte de Crăciun.

Cozonacul cu mac la 600 de grame este foarte căutat de sătmăreni în cele 6 săptămâni de post, și costă 15,20 de lei, dar la fel de apreciat este și cel cu halva, la același gramaj, dar și preț identic.

 

Croissantul cu vanilie de post se cumpără la 2,75 lei, checul cu vișine la 320 de grame este 8 lei, iar cornul umplut cu varză și ciuperci la 100 de grame este 4 lei.

 

Prăjiturile Unicarm sunt și ele foarte căutate de sătmăreni în perioada postului, dar nu numai. Sortimentul cu vișine la 240 de grame costă 7,19 lei, iar cremeșul de post la 320 de grame este 10 lei. Amandinele sunt la 10 lei / caserola de 200 de grame, iar prăjiturile asortate costă 48 de lei / kilogram.

 

Produse vegetale de la alți furnizori

 

Din oferta magazinului Unicarm fac parte și alte produse alimentare, care nu poartă marca acestui producător autohton, însă sunt la raft pentru ca sătmărenii să aibă diversitate.

 

Zacusca se dă la prețuri cuprinse între 5 și 8 lei, la borcane de 300 de grame, cu diferite sortimente precum fasole, ciuperci sau vinete. Tocana de legume este o opțiune des aleasă de clienții magazinului Unicarm, având prețuri de la 5 la 7 lei, pentru 300 de grame.

 

Magazinele Unicarm oferă și diferite sortimente de lapte vegetal, de orez, de soia, migdale sau ovăz. Băuturile simple, fără arome costă aproximativ 10 lei, iar cele cu vanilie, căpșuni sau cacao ajung până la 17 lei.

 

Alte produse de post vor fi aduse la raft, în perioada imediat următoare. Este vorba despre prăjituri de post, lactate vegetale, precum cașcaval, brânză tofu, maioneză ori smântână vegetală.

 

De asemenea, iubitorii de soia pot alege diferite forme și texturi, în funcție de preferințe: acestea sunt granule, felii, sau cuburi, la 4,29 lei / 100 de grame.

 

La rafturi se mai găsesc diferite legume la borcan sau conservă, precum fasole boabe, năut, boabe de mălai, păstăi etc. De asemenea, gospodinele care preferă să găsească și cu legume congelate, Unicarm le oferă această posibilitate, punând la dispoziția lor o gamă variată de produse.

 

Raftul cu legume și fructe proaspete

 

Raftul cu legume și fructe proaspete este foarte căutat în perioadele de restricții alimentare, dar nu numai, pentru produsele mereu proaspete.

 

Vânzătorii magazinelor Unicarm au grijă ca sătmărenii să aibă la dispoziție o gamă variată de vegetale din care să aleagă.

 

Bananele costă 7,5 lei / kilogram, mandarinele sunt 9 lei kilogramul, portocalele se dau la 10 lei / kilogram, merele de diferite sortimente se dau la 4 – 5 lei kilogramul, lămâia este 7 lei / kilogram, kiwi-ul se dă la 10 lei.

 

La raftul cu legume și leguminoase găsim fasole la 13 si 15 lei kilogramul, mixul de zarzavaturi la tăviță este 7 lei, roșiile sunt 13 lei / kilogram, ardeiul roșu este tot 13 lei / kilogram, guliile costă 3 lei / bucată, varza este 3 lei / kilogram, conopida costă 8,5 lei / kilogram, dovlecelul este 7,35 lei per kilogram, ceapa se dă la 3,80 de lei, ardeiul iute este 12 lei per kilogram, cartofii sunt 2,5 lei iar castraveții 7,90.

 

În concluzie, orice sătmărean dornic să țină post, o poate face, deoarece alimentele vegetale sunt prezente la rafturi într-o varietate mare și la prețuri accesibile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns