Image 1
Image 2

Satu Mare: 2 crescători amendaţi pentru că n-au declarat animalele noi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate şi Bunăstare animală au efectuat un număr de 87 controale în exploataţii profesionale şi non profesionale din judeţul Satu Mare D.S.V.S.A. Satu – Mare, a intensificat frecvenţa controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluţiei la nivel internaţional a gripei aviare înalt patogene.

Conform DECIZIEI DE PUNERE ÎN APLICARE U.E. cu nr. 816 / 2023, în Uniunea Europeană, evoluează HPAI – H5N1, cu focare primare sau secundare în : Cehia, Germania, Belgia , Ungaria , Polonia, Lituania, Danemarca, Slovacia, Suedia, Suedia, Estonia, Bulgaria, Norvegia, Italia, Austria.

Evoluează focare de Influenţă Aviară – H5N1, în S.U.A., Canada şi Chile.

În această săptămână, conform programului de activitate stabilit, au fost verificate exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, condiţiile de biosecuritate, zoo igienă şi de bunăstare a animalelor, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existenţa echipamentelor de protecţie, asigurarea unor stocuri de substanţe dezinfectante, dezinsectante şi raticide.

În urma acestor controale a fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2400 lei, pentru 2 crescători particulari de animale, din localitatea Crucişor şi Pomi – pentru introducerea fără documente de animale noi în efectivele existente.

La această dată, evoluează 3 focare de Pestă Porcină Africană, în localităţile Apa, Doba şi Decebal.

În anul 2023, din cei 227 mistreţi împuşcaţi în 49 Fonduri de Vânătoare, 40 mistreţi au fost pozitivi la Pesta Porcină Africană, iar 187 mistreţi negativi, în urma examenelor specifice de laborator.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Zeci de participanți la Șezătoarea de Dragobete din Carei

SĂRBĂTORIM DRAGOSTEA

Zeci de participanți la Șezătoarea de Dragobete din Carei

Zeci de localnici și moți din satele românești din împrejurul municipiului Carei au petrecut împreună Ziua Dragostei. Șezătoarea de Dragobete organizată la Castelul din Carei de către Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – Astra, Despărțământul “Aurel Coza” Carei a adus multă bucurie celor implicați în organizare, dar și invitaților.