Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Spectacol caritabil initiat de Scoala G. Moisil

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Clownterapeutii gradinitei
Clownterapeutii gradinitei

Scoala Gimnaziala Grigore Moisil din Satu Mare a infiintat anul acesta un cerc de artterapie, clownterapie, terapie prin umor si pantomima, dupa cum ne relateaza profesoara Valentina Mihaela Pascal, consilier scolar.

 Astazi, profesoara Valentina Mihaela Pascal a initiat un spectacolul caritabil si un targ de Craciun cu obiecte donate de copii, activitate care se va desfasura in sala de festivitati a Colegiului National Ioan Slavici din Satu Mare. Ea si-a propus sa antreneze in acest proiect, numit “Restart la zambete”, parinti, profesori, elevi, sponsori si chiar jurnalisti. Exemple de lucrari: ornamente pentru usi de Craciun, globuri pentru bradul de Craciun, felicitari si ornamente pentru diferite ocazii etc. Toate lucrarile vor fi fotografiate, filmate si prezentate intr-o expozitie cu vanzare, iar banii obtinuti vor fi folositi pentru ajutarea copiilor cu nevoi speciale scolarizati la domiciliu.

 Infiintarea acestui cerc si a tehnicilor terapeutice prin arta are ca scop ajutarea copiilor cu nevoi speciale, scolarizati la domiciliu pe raza orasului Satu Mare. Pentru initiatoare, aceste modalitati de lucru psihoterapeutic sunt foarte placute, neinvazive, avand ca mijloace de expresie: desenul, modelajul, colajul, dramaterapia, jocul de rol, pantomima, miscarea, dansul.

Obiect artizanal
Obiect artizanal

Activitatile cercului

Artterapie (arta plastica). Cu ajutorul unor materiale simple (hartie, creioane, creioane colorate, aquarele, ate colorate, materiale refolosibile si din natura) li se da copiilor posibilitatea de a-si exprima liber ideile creand mici atentii colegilor, parintilor, bunicilor, profesorilor. Exemple: ornamente pentru usi de Craciun, globuri pentru bradul de Craciun, felicitari si ornamente pentru diferite ocazii etc. Toate lucrarile vor fi fotografiate, filmate si prezentate intr-o expoziţie cu vanzare iar bani obţinuţi vor fi folosiţi pentru ajutarea copiilor cu nevoi speciale scolarizaţi la domiciliul.

Meloterapie (muzica). Membrii cercului vor sustine concerte tematice din care se vor aduna fonduri necesare viitoarelor activitati (de Craciun, de Paste, de 8 Martie…). Cantece de actiune, traditionale, regionale, nationale, precum si un imn al cercului pot fi invatate si interpretate cu scop caritabil pentru copii scolarizati la domiciliu.

Tenis de masa
Tenis de masa

Ludoterapie (joc). Jocuri distractive, trasee, obstacole etc. desfasurate cat mai mult in aer liber. Organizarea de competitii sportive (fotbal, altletism, volei etc.) antrenandu-i pe parinti si profesori deopotriva.

Dramaterapia (teatru). Actorii de la teatru vor lucra cu copii realizand mini scenete, dupa o tematica aleasa initial. Recitarea de poezii, povestiri si compuneri realizate chiar de copii si nu numai.

Clownterapia (terapie prin umor). Pantomima este si va fi elementul principal al acestui tip de terapie, urmat de monologuri satirice si bancuri prin initierea si familiarizarea copiilor cu pantomima, ajutati de actorii de la teatru, terapie care contribuie foarte mult la construirea increderii in sine.

Hipoterapie (calarie). Urcandu-se pe cal, sentimentul de teama dispare, iar copilul incepe sa vada lucrurile si viaţa putin diferit. Hipoterapia stimuleaza si imbunatateste echilibrul, mobilitatea articulatiilor, apetitul, digestia, circulatia sangelui, flexibilitatea, forta si coordonarea miscarilor sau functiile cardio-respiratorii.

Participarea la terapiile hipice are recompense fizice, emotionale si mentale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns