Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare va fi de joi capitala voleiului feminin european

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Turneul Satellite CEV primește startul la ora 14:00

În Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare se va desfășura de joi și până duminică cel mai important eveniment voleibalistic al anului din țară. Acolo va avea loc “2017 CEV Beach Volleyball Satellite Satu Mare”, cel mai puternic turneu satelit feminin din acest an. Asta pentru că s-au înscris echipe cu experiență, cu participări la jocuri olimpice și nu numai.

Evenimentul vine după experiențele din ultimii ani, după turneele reușite precum Trofeul Sătmarului și Balcaniada la seniori. Acum a venit rândul să găzduim un Satellite, un adevărat turneu european.

“Va fi o premieră în România. Este prima etapă de campionat european care se desfășoară în nocturnă. Fiind un eveniment atât de important a trebuit să respectăm anumite standarde impuse de Confederația Europeană de Volei. Am montat tribune, sunt în jur de 2.000 de locuri pentru spectatori. Vor fi în fiecare zi câte 10 meciuri, practic va fi spectacol non stop. Este cel mai important turneu pentru că se acumulează puncte pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, va fi o participare poate prea puternică pentru un turneu european. Spectacolul este garantat”, ne-a declarat antrenorul Adrian Pricop, principalul om care se ocupă de organizare.

În total s-au înscris peste 60 de echipe din Europa. Dar la fel ca și la tenis, și la volei pe plajă există o ierarhie mondială cu puncte. Au fost acceptate cele mai bune 24 de echipe. Înainte de start sunt 8 echipe calificate direct pe tabloul principal de 16, iar miercuri se vor stabili celelalte 8 echipe după turneul de calificare în care vor juca în total 16 echipe. În calitate de gazdă, CSM Satu Mare are asigurat un loc pe tabloul principal. Beata Vaida și Adriana Matei așteaptă cu nerăbdare să-și arate calitățile în fața propriilor suporteri. Fetele noastre sunt în formă, vă amintim că în anul 2017 au cucerit 7 medalii dintre care 6 internaționale.

Echipele de la turneul de calificare: Gromadowska/ Gruszczynska (Polonia), Richard/ Carrere (Franța), Placette/ Chamereau (Franța), Eiholzer/ Caluori (Elveția), Jupiter/ Lusson (Franța), Beattie/ Coutts (Scoția), Simonsson/ Yoken (Suedia), Sondergard/ Okholm (Danemarca), Freiberger/ Klopf (Austria), Rehackova/ Stochlova (Cehia), Huber/ Greber (Elveția), Jancar/ Kotnik (Slovenia), Kotlasova/ Resova (Cehia), De Beule/ Coolman (Belgia), de Vries/ Oosterveld (Olanda), Rådström/ Påhlsson (Suedia).

Echipele calificate direct pe tabloul principal: Matei/ Vaida (CSM Satu Mare), Borger/ Kozuch (Germania), Davidova/ Shchypkova (Ucraina), Kholomina/ Motrich (Rusia), Amaranta/ Lobato (Spania), Kociolek/ Kolosinska (Polonia), In. Makhno, In./ Ir. Makhno (Ucraina), Lakatos/ Lutter (Ungaria).

Programul turneului:
• Joi, 21 septembrie: turneul de calificare pentru tabloul principal, de la ora 14:00;
• Vineri, 22 septembrie: tabloul principal de 16, de la ora 10:00;
• Sâmbătă, 23 septembrie: tabloul principal de 16, de la ora 10:00;
• Duminică, 24 septembrie: sferturi, finala mică (ora 19:30), finala mare (ora 20:30).

Fondul total de premiere este de 4.000 de euro, în funcție de clasare după cum urmează: 880/ 640/ 520/ 360/ 240 (x2)/ 160 (x2)/ 120 (x4)/ 80 (x4) euro.

Turneul este organizat de Confederația Europeană de Volei, cu implicarea Federației Române de Volei, a Consiliului Județean Satu Mare și a Primăriei Satu Mare și este sprijinit de mai mulți sponsori.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns