Image 1
Image 2

EVENIMENT

Școala Octavian Goga găzduiește concursul ”Din dragoste de neam și țară”

În data 23 ianuarie 2024, de la ora 12:30, la Școala Gimnazială “ Octavian Goga” este programată o provocare cultural-educativă lansată printr-un concurs județean...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

 

Poezia este, după cum spunea și marele nostru poet Mihai Eminescu, “un trandafir ce crește într-un potir de aur”.

 

Potirul de aur, este, în acest caz, sufletul oricărui copil care păstrează și cultivă în continuare, tradiția românească, iubirea de țară. Concursul județean ”Din dragoste de neam și țară” aflat la cea de-a 3-a ediție se dorește a fi un concurs de recitare de poezie românească pentru elevii din ciclul primar și cel gimnazial, iar scopul principal al acestui concurs constă în cultivarea și valorificarea tinerelor talente existente în școli, în paralel cu sedimentarea sentimentelor de dragoste de neam și țară. Organizarea și desfășurarea acestuia va contribui la cunoașterea aprofundată a liricii românești și sporirea sentimentelor de dragoste pentru România și neamul românesc. Pentru ca o țară să supraviețuiască, este nevoie ca poporul să nu-și uite tradițiile, rădăcinile și istoria. În acest caz, considerăm că este important ca fiecare copil să înțeleagă importanța operelor românești, de altfel capodopere ale literaturii naționale și universale. Concursul de recitare de poezie românească ajută atât la cultivarea sentimentului patriotic în rândul copiilor și tinerilor acestei țări cu o istorie centenară, dar și dezvoltarea altor abilități precum expresivitatea, vorbirea în public și încrederea în sine”, transmit organizatori..

 

Anul 2024 marchează 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, erou național ce a avut un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania, poeziile prezentate vor avea temă  patriotică și vor fi alese din lirica poeților români.

 

Fiecare concurent va prezenta un fragment dintr-o poezie selectată de maxim 5 strofe / 20 de versuri, de asemenea  ţinuta concuranţilor adecvată temei concursului (costum popular/ ie).
Jurizarea se face de către specialiști, profesori de Limba si literatura română, actori ai Teatrului de Nord din Satu

 

Mare, poeți, oameni de cultură din cadrul comunității noastre sătmărene.
Vă așteptăm cu drag alături de profesorii coordonatori din cadrul școlilor din județ. Informațiile, Regulamentul, fișa de înscriere se pot obține de la secretariatul școlii sau la tel. 0361.407.171. Vă așteptăm cu drag!”, mai transmit organizatorii.

 

Precizăm că din echipa de implementare fac parte: Cheregi Florina, Brutler Adina, Dărăban Dorina
și dir. prof Corina Chindris de la Școala Octavian Goga.

 

CITEȘTE ȘI: Careianul Bicfalvi va juca în Rusia până la finalul carierei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with