Image 1
Image 2

MUNICIPIUL SATU MARE

Se anunță perioada de colectare a brazilor de Crăciun

Sătmărenii sunt anunțați de Primăria municipiului Satu Mare de faptul că urmează perioada în care se vor colecta brazii naturali de Crăciun de către operatorul de salubritate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre un program stabilit în prealabil pentru fiecare zonă a municipiului Satu Mare.

Cetățenii din reședința de județ sunt îndemnați să respecte perioada stabilită, anunțată de reprezentanții Primăriei Satu Mare, și să nu arunce brazii în recipientele destinate deșeurilor menajere.

 

De asemenea, sătmărenilor li se mai transmite și faptul că brazii nu trebuie aruncaţi la întâmplare pe domeniul public: spații verzi, grădinile blocurilor, trotuare etc.

După cum se arată în informarea Primăriei Satu Mare, pentru a putea fi preluaţi în mod organizat de către echipele operatorului de salubritate, trebuie depozitaţi lângă punctele de ridicare a fracţiei uscate de la bloc.

 

 

Stimați sătmăreni, în perioada – , împreună cu operatorul de salubrizare, vom desfășura acțiunea de strângere a brazilor de Crăciun. În zona de case, acțiunile vor avea loc în zilele planificate pentru colectarea deșeurilor menajere şi în toată perioada de la punctele gospodăreşti din cartiere. 

 

Vă rugăm să respectați perioada stabilită și să nu depuneți brazii în recipientele destinate deșeurilor menajere. Brazii nu trebuie aruncaţi la întâmplare pe domeniul public: spații verzi, grădinile blocurilor, trotuare etc. Pentru a putea fi preluaţi în mod organizat de către echipele operatorului de salubritate, trebuie depozitaţi lângă punctele de ridicare a fracţiei uscate de la bloc. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în informarea transmisă cetățenilor din municipiul Satu Mare de către Primărie.

 

Ce se întâmplă cu brazii după ce sunt colectați de operatorul de salubritate?

 

Peste 60 de milioane de brazi se taie anual pentru Crăciun, potrivit statisticilor publicate de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM). În România, doar Romsilva pune în vânzare anual în decembrie 20.000 de arbori, la care se adaugă multe firme private care vând și ele brazi. Ce se întâmplă cu brazii după Sărbători?

 

 

Crăciunul a trecut, iar marea majoritate a românilor a început să arunce brazii pe care i-au avut în casă. Tradiția spune că bradul de Crăciun poate fi păstrat până după 7 ianuarie, când este sărbătorit Sfântul Ioan. Dar sunt mulți care, pentru că au împodobit brazii chiar din primele zile ale lui decembrie, au început deja să-i arunce.

 

 

După ce acești brazi sunt colectați din stradă, ajung la firma de salubritate unde sunt tocați. Apoi, bradul devine compost care să ajute la îmbunătățirea solului. Sau cel puțin așa este în teorie.

 

Citește și:

Punctele gospodăreşti din cartiere sunt sufocate de brazi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns