Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se cunosc toate țările participante la Cupa Mondială

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peru este ultima calificată după ce a bătut cu 2-0 pe Noua Zeelandă

Națioanala din Peru este ultima calificată la Cupa Mondială din Rusia de anul viitor. Peruanii au învins joi dimineața pe Noua Zeelandă cu 2-0 (1-0), obținând biletele la turneul final după 0-0 în tur. În acest moment se cunosc toate echipele pe care le vom vedea în acțiune în vara lui 2018.

Sunt 32 în total, iar luând considerare clasamentul FIFA publicat în luna octombrie, se cunosc și cele patru urne pentru tragerea la sorți. De menționat că într-o grupă nu pot fi mai mult de două echipe din Europa. Bătrânul continent dă 14 naționale, America de Sud 5, Africa 5, Asia 5, America de Nord, Centrală și Caraibe 3.

Iată care sunt urnele:
Urna 1: Rusia, Germania, Brazilia, Portugalia, Argentina, Belgia, Polonia, Franţa;
Urna 2: Spania, Peru, Elveţia, Anglia, Columbia, Mexic, Uruguay, Croaţia;
Urna 3: Danemarca, Islanda, Suedia, Costa Rica, Tunisia, Egipt, Senegal, Iran;
Urna 4: Serbia, Nigeria, Australia, Japonia, Maroc, Panama, Coreea de Sud, Arabia Saudită.

Tragerea la sorți a grupelor C.M. 2018 va avea loc pe 1 decembrie, la Moscova. Campionatul va fi găzduit de Rusia, în perioada 14 iunie – 15 iulie 2018.

Nouă țări și-au dorit să organizeze Mondialul

Alegerea gazdei C.M. 2018 a început în luna ianuarie 2009. Inițial, nouă țări și-au manifestat interesul, dar Mexic s-a retras, iar Indonezia a fost eliminată din cauză că nu a trimis o scrisoare la timp către FIFA. În timpul alegerilor s-au retras Australia, Japonia și SUA. Într-un final au mai rămas doar patru candidate: Anglia, Rusia, Olanda/ Belgia, Spania/ Portugalia. Pe 2 decembrie 2010, cei 22 de membri ai comitetului executiv FIFA de la Zurich au ales țara gazdă. Rusia a câștigat în runda a doua de votare. Pe locul doi a ieșit Spania/ Portugalia, iar pe locul trei, Belgia/ Olanda. Șansa Angliei de a găzdui a doua oară turneul s-a risipit în prima rundă de votare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns