Image 1
Image 2

IFPLUS MEDIUL ȘCOLAR

Se depun în Satu Mare proiecte de prevenire a violenței școlare?

Ministerul Educației alocă 1.407.473 de lei pentru cel puțin 250 de școli care vor depune proiecte de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar...IFPLUS
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… la CJRAE/CMBRAE până pe 10 decembrie 2023, prin Programul „Împreună prindem curaj”.
Programul are ca scop prevenirea apariţiei şi dezvoltării comportamentelor agresive, faptelor de violență și infracțiune în mediul școlar şi se adresează preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, părinților/familiilor preșcolarilor și elevilor.

 

Bugetul total al programului este 1.407.473 lei, iar bugetul pe județ este diferențiat în funcție de dimensiunea populației școlare. Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este 4.000 lei.
Lista cu unitățile de învățământ care vor beneficia de finanțare va fi înaintată la ISJ/ISMB de către directorul CJRAE/CMBRAE, în urma evaluării proiectelor depuse, conform ordinului de ministru.

Calendarul programului

Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar se va desfășura pe parcursul anului școlar 2023-2024 și va avea următorul calendar: 10 decembrie 2023 – Înscrierea unităților de învățământ în program; 15 decembrie 2023 – Selectarea unităților de învățământ în program și transmiterea listelor de CJRAE către inspectoratele școlare; Decembrie 2023 – Alocarea, de către ISJ/ISMB, a sumelor dedicate implementării Programului în bugetele unităților selectate; Ianuarie – iunie 2024 – Desfășurarea activităților la nivelul unităților de învățământ; Iunie 2024 – Raportarea activităților desfășurate și a rezultatelor obținute la nivelul unităților de învățământ.

Înscrierea și selecția unităților de învățământ

Programul este deschis tuturor unităților de învățământ cu personalitate juridică din țară. Participarea la proiect se face pe baza înscrierii și selecției de către CJRAE, CMBRAE.
Condiții de participare: unitatea de învățământ să aibă personalitate juridică; unitatea de învățământ demonstrează că există necesitatea inițierii și desfășurării unor activități de prevenire a violenței și infracțiunilor pentru preșcolari/elevi și familiile acestora; unitatea de învățământ își propune să implice Comisia pentru prevenirea şi eliminarea violenței, a faptelor de corupție şi discriminării în mediul școlar şi promovarea interculturalității în proiectarea și desfășurarea activităților.

 

CITEȘTE ȘI:

Ce trebuie să facă profesorii în caz de violență?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with