Image 1
Image 2

ANUL ȘCOLAR 2024-2025

Se pot comanda manuale pentru clasele I-VIII

Profesorii și directorii de școli pot comanda manuale școlare pentru clasele I-VIII, anul școlar 2024-2025, în perioada 29 ianuarie – 12 februarie, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. potrivit unei adrese a Ministerului Educației, care conţine lista cu manualele și cerinţele pe care trebuie sa le respecte școlile în procesul de selecţie, publicată de ISJ Sibiu. Elevii care intră în clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a în septembrie 2024 nu vor avea manuale noi, ci vor învăța tot de pe cele aprobate în 2004, înainte să se fi născut, la fel ca anul acesta. Cel mai probabil, profesorii lor vor avea „repere metodologice”, făcute anul trecut pe repede înainte.

 

Comenzile de manuale școlare se vor înregistra în aplicația web Selectarea Necesarului de Manuale Școlare (SNMS), în conformitate cu precizările din nota Ministerului Educației.

 

Fiecare inspectorat școlar va transmite Ministerului Educației un raport în format electronic (scanat) până la data de 16.02.2024, ora 16.00.  Se vor respecta procentele specificate pentru manualele din lista și editura/autorii pentru fiecare titlu, în conformitate cu stocurile existente la nivelul unității de învățământ și catalogul manualelor școlare aprobate pentru anul școlar 2023-2024, potrivit documentului.

 

În derularea procesului de selecție, unitățile de învățământ vor respecta următoarele cerinţe: – Pentru achiziția manualelor şcolare la clasa I, prevăzute în Anexa 1, comenzile de manuale şcolare se realizează în conformitate cu efectivele de elevi de la clasă. – În vederea completării stocurilor de manuale pentru clasele I – a VIII-a, prevăzute în Anexa 2, numărul de manuale selectate din fiecare titlu în parte va fi în procent de până la 10% aplicat tirajului existent din respectivul titlu aflat în unitatea de învăţământ. – În vederea completării stocurilor de manuale pentru clasele I – a VIII-a, prevăzute în Anexa 3, numărul de manuale selectate din fiecare titlu în parte va fi în procent de până la 20% aplicat tirajului existent din respectivul titlu aflat în unitatea de învățământ.

 

La clasa a VII-a se vor realiza retipăriri numai pentru disciplinele din anexe, iar pentru disciplinele care nu se regăsesc în anexe, se vor achiziționa, integral, manuale școlare noi prin licitația aflată în desfășurare.

 

La selectia și comanda fiecărui titlu se va ține cont și de fluctuațiile numărului de elevi (creşteri/descreşteri), astfel încât să fie asigurate manuale pentru toți elevii înscriși în anul şcolar 2024-2025, inclusiv pentru elevii refugiați din Ucraina care doresc să studieze în limba română, se precizează în document.

 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Ligia Deca spune că elevii pot învăța acasă și fără manuale

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with