Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se scumpeşte carnea de porc în Uniunea Europeană

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Există diverse dispute cu privire la consumul de carne de porc. Sunt o serie de supoziţii privind rasele de porci din care să provină carnea consumată. Sub imperiul acestor aşa zise “ameninţări”, românii consumă puţină carne de porc în comparaţie cu alte persoane din Uniunea Europeană. Carnea de porc este tot mai scumpă.

Potrivit publicaţiei Recolta.eu, “Un român consumă anual câte 32 de kilograme de carne de porc, dar producătorii speră ca în 2020 să se ajungă la nivelul consumului unui vest european de 42 kilograme, a spus Stanca Tudor, director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (…)
Cea mai mare parte a cărnii folosite în industria de procesare este adusă din ţările UE, dar în ultima perioadă a apărut problema legată de preţ.

Astfel, la nivel european preţul la carnea de porc a crescut foarte mult, iar acesta este motivul pentru care nici nu se prea mai import, potrivit directorului executive APCPR. Ceea ce poate fi un avantaj pentru crescătorii români de porci, mai ales că numărul de animale din fermele mari a crescut în ultimii ani.

“În România există şi altă piaţă a cărnii de porc. Este vorba despre autoconsum şi despre mişcări şi vânzări de animale vii, iar tendinţa este însă de scădere”…

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns