Image 1
Image 2

SEA SCHENGEN

Portul Constanța devine mai atractiv în contextul actual, având în vedere și situația din Ucraina

Conceptul de 'Sea Schengen' implică că o călătorie pe mare din România către oricare stat membru al Uniunii Europene și spațiul Schengen este asimilată unei călătorii interne, de la un port la altul național
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conceptul de ‘Sea Schengen’ pare a vâsli cu entuziasm spre un orizont european unit, promițând călătorii maritime fără bătăi de cap din România către statele membre UE și spațiul Schengen. Totuși, în timp ce ideea de a traversa mările ca și cum ai merge de la un port românesc la altul sună poetică, realitatea ar putea fi mai tumultuoasă decât apele liniștite ale unei mări închipuite.

 

 

Deși se laudă cu simplificarea procedurilor și amplificarea atractivității Portului Constanța, această nouă odisee maritimă ridică sprâncenele scepticilor. Aderarea la Schengen este prezentată ca o medalie de aur în competiția europeană, însă unii se întreabă dacă nu cumva e mai degrabă o miraj. Oare va reuși România să navigheze prin această mare de reglementări și să ajungă la malul promis al prosperității și integrării, sau va rămâne în derivă, prinsă în vârtejul birocratic?

 

 

În această poveste marinărescă, ‘Sea Schengen’ devine un capitol al speranței și al neliniștii, în care România își ridică pânzele spre un viitor european incert, lăsându-ne să ne întrebăm dacă acest nou curs va duce la ape mai calme sau la furtuni neprevăzute.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns