Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BENEFICII PENTRU CORPUL NOSTRU

Secretele sănătății într-o ceașcă de matcha

Beneficiile ceaiului matcha
Matcha este o varietate de ceai verde cu o calitate superioară, care este măcinată fin sub formă de pulbere. Procesul său de preparare implică băterea pulberii de matcha cu apă fierbinte, în loc să fie infuzată în apă clocotită, rezultând un ceai verde spumos, bogat în beneficii deosebite pentru sănătate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mulți oameni au început să bea ceai matcha în loc de cafea, pentru beneficiile sale. Matcha este o varietate de ceai verde obținută prin recoltarea frunzelor tinere de ceai verde de la planta Camellia sinensis (arbust de ceai) și măcinarea lor pentru a obține o pulbere verde vibrantă și superfină. Există mai multe moduri în care ceaiul verde matcha este cultivat și prelucrat diferit față de orice alt ceai, ceea ce îi conferă coloritul, aroma și concentrația unică de beneficii pentru sănătate.

 

 

Matcha are cel mai scurt sezon de creștere și producție dintre toate ceaiurile. Doar cele mai bune și mai strălucitoare frunze tinere de ceai verde cultivate la umbră sunt culese manual și folosite în producția de ceai matcha. Așadar, atunci când compari matcha cu alte soiuri de ceai verde și alte ceaiuri în general, există o fereastră mult mai scurtă în sezonul în care matcha poate fi cultivat și recoltat. S-a demonstrat că conținutul de cofeină și L-teanină din matcha îmbunătățește funcția cognitivă și crește vigilența mentală. Este bogat într-un antioxidant numit EGCG, care ajută la îmbunătățirea memoriei și a timpului de reacție.

 

 

 

Un studiu a arătat că participanții care au consumat ceai verde matcha zilnic, timp de 12 săptămâni, au pierdut în medie șase kilograme. Ceaiul verde matcha este bogat în antioxidanți, care sunt substanțe care îți protejează celulele de daune. Antioxidanții sunt importanți pentru că neutralizează radicalii liberi, molecule instabile care pot provoca deteriorarea celulelor. Acest ceai verde este deosebit de bogat într-un tip de antioxidant numit catechine.

 

 

 

De fapt, ceaiul verde matcha are o cantitate de catechine de peste cinci ori mai mare decât alte ceaiuri.Antioxidanții din ceaiul matcha pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă prin scăderea nivelului de colesterol și prevenirea oxidării colesterolului LDL.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Ceaiul din coji de nucă îi ajută și pe bolnavii de ulcer

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns