Image 1
Image 2

Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Scărișoara Nouă

Sute de credincioși s-au adunat în credință și rugăciune la o mănăstire foarte apreciată și frecventată din județul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

S-a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească, de către preoți din parohiile învecinate, dar și de către diaconi ai Eparhiei Ortodoxe.

 

 

Duminică, 4 februarie 2024, a 15-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

 

 

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Satu Mare, dirijat de părintele protopop Ioan Socolan.

 

 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți pericopa evanghelică care a fost citită în cadrul Sfintei Liturghii, consemnată de Sfântul Apostol și Evanghelist Matei și care face referire la cea mai mare poruncă din Lege (cf. Matei 22, 35-46).

 

 

Tot în 4 februarie 2024, Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată și de Preasfințitul părinte episcop Iustin Sigheteanu, însă la Catedrala Episcopală din Baia Mare.

 

 

În duminica a 15-a după Rusalii, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a slujit înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în mijlocul moroșenilor din reședința de județ.

 

Citește și:

Programul episcopilor Iustin și Timotei la sărbătoarea Întâmpinării Domnului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with