De ani de zile, numeroşi consumatori de legume sunt contrariaţi de faptul că, după ieşirea din primăvară, pe rafturile marii majorităţi a magazinelor de profil, dar şi ale supermarketurilor, se regăsesc legume proaspete cultivate în diverse ţări ale lumii. Sunt foarte rare acele legume precum salata verde, ceapa verde şi ridichile de lună, care provin din fermele româneşti.
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, odată cu suspendarea Programului – Tomata, mulţi legumicultori sătmăreni, marea lor majoritate, au renunţat de a cultiva roşii, ardei, vinete, varză ş.a. în spaţii încălzite. Costurile unei asemenea legumiculturi sunt peste posibilităţile de suportare ale celor care lucrează în domeniu.
Care poate fi cheia succesului într-o asemenea afacere puteţi afla azi, 6 februarie, de la ora 20 şi mâine, 7 februarie de la ora 8, urmărind emisiunile postului nostru de televiziune ITV. Invitat este legumicultorul Dan Negrea.
Fii primul care comentează