Image 1
Image 2

BISERICA ORTODOXĂ

Sfinții tămaduitori din calendarul ortodox ai lunii ianuarie

Anul 2024 a fost consacrat comemorării tuturor sfinților tămaduitori fără de arginți de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, lună de lună, basilica.ro va evidenția sfinții cunoscuți pentru darul vindecării sau pentru capacitatea lor de a duce crucea bolii.

 

După pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, a Sfântului Cuvios Serafim de Sarov la 2 ianuarie și a Sfântului Cuvios Nechifor cel Lepros la 4 ianuarie, a venit rândul Sfintei Nina, luminătoarea Georgiei să fie prăznuită asa cum se cuvine după calendarul ortodox, la 14 ianuarie.

 

Sfânta Nina s-a născut în Capadocia, spre sfârșitul secolului al III-lea. Crescută într-o familie evlavioasă, sfânta a avut de mică o chemare specială de la însăși Maica Domnului care i-a încredințat creștinarea Iberiei, actualul teritoriu al Georgiei.

 

Maica Domnului i-a dăruit ca semn al ocrotirii ei o cruce făcută din mlădițe de viță de vie.
Această cruce a fost folosită mai târziu de Sfânta Nina pentru o vindeca pe regina Iberiei, Nana, de o boală incurabilă.

 

 

Sfânta a refuzat orice răsplată, spunând că această minune nu era meritul ei, ci lucrarea lui Hristos.
Prin rugăciunile ei, bolnavii se ridicau pe deplin tămăduiți, iar din lacrimile sale se forma un izvor minunat care avea darul de a da lapte mamelor ce nu aveau.

 

Astfel, numeroasele minuni și vindecări îi convingeau pe păgâni să primească botezul creștin și contribuiau la împlinirea misiunii sale.

Sfânta Nina a fost unica fiică a generalului Zabulon, nașul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

 

Citește și:

Suma de 20.000 de lei a ajuns la beneficiarii Centrului de Zi Sfânta Tatiana

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with