Image 1
Image 2

COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICO-METODICE

Simpozion despre geografia județului la Inspectoratul Școlar Satu Mare

Simpozionul județean cu tema „Geografia județului, dezvoltarea durabilă și educația prin geografie” s-a desfășurat la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în prezența a zeci de participanți.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sala multimedia a instituției a fost plină, de la ora 14:00, când inspectorul general școlar Anișoara Boitor a deschis evenimentul.
Inițiativa acestei activități îi aparține profesiarei Nicoleta Pițig, inspector școlar pentru geografie și management instituțional în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.
Simpozionul a fost structurat în două părți
În prima parte a evenimentului a fost marcată Ziua Mondială a Zonelor Umede, care se sărbătorește la noi în țară în fiecare an, începând din 1997. Celebrarea Zilei Mondiale a Zonelor umede are ca scop creșterea nivelului conștientizării asupra importanței conservării și utilizării raționale a zonelor umede de importanță internațională și a resurselor naturale pe care acestea le oferă.
Evenimentul marchează semnarea Convenției de la Ramsar privind zonele umede de importanță internațională, în special ca habitate ale păsărilor acvatice, în anul 1971.
Tema pentru anul 2024 este Zonele umede și bunăstarea umană, care evidențiază interconexiunea dintre zonele umede și bunăstarea umană, cuprinzând sănătatea fizică, mentală și de mediu.
Comunicări științifice ale profesorilor de geografie din județ
Partea a doua a evenimentului a fost dedicată prezentării unor comunicări științifico-metodice ale profesorilor de geografie din județul Satu Mare. Au fost prezentate un număr de 16 lucrări, împărțite pe două secțiuni, „Geografie generală” și „Educație prin geografie”.
Trebuie menționat faptul că la eveniment au participat, pe lângă profesorii de geografie din județul Satu Mare, și invitați de seamă: Romeo Pop – subprefectul județului Satu Mare, Cristian Valer Beșeni – Secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, conf. univ. dr. Titus Man – decanul Facultății de Geografie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Alexandru Ilieș – decanul Facultății de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universității din Oradea, Mihaela Biriș – inspector școlar pentru disciplina geografie de la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Adriana Păun – inspector școlar pentru disciplina geografie de la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Camelia Ciurte – Prim Vicepreședinte Societatea de Geografie din România, Filiala Maramureș, Izabella Stier – director executiv al Agenției de Protecția Mediului Satu Mare, Vasile Fănățean – comisar șef, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Satu Mare, Adrian Mașca – inginer la Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Ramona Petric – Consilier Principal în cadrul Agenției Națională pentru Arii Naturale Protejate, Serviciul Teritorial Satu Mare.
Simpozionul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare în parteneriat cu Societatea de Geografie din România, filiala Satu Mare și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citește și:

Calitatea apelor din zonele umede va fi stabilită printr-un proiect lansat de Protecția Mediului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with