Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

TEHNOLOGIE MODERNĂ

Smartphone-urile Google permit retușarea pe loc a fotografiilor

Un nou tip de tehnologie bazată e inteligenţa artificială (AI) folosită de smartphone-urile Google adaugă o nouă dimensiune dezbaterii despre ce înseamnă să fotografiezi realitatea, conform BBC.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Smartphone-urile Pixel 8 şi Pixel 8 Pro, lansate săptămâna trecută, folosesc AI pentru a ajuta la modificarea expresiilor oamenilor din fotografii.

 

Este o situaţie pe care am trăit-o cu toţii: o persoană dintr-o poză de grup se uită în altă parte sau nu zâmbeşte. Telefoanele Google pot acum să caute prin fotografiile tale pentru a combina expresii din alte imagini, folosind învăţarea automată pentru a pune un zâmbet dintr-o altă poză cu cineva în imaginea dorită. Google numeşte această funcţie Best Take.

 

Dispozitivele permit de asemenea utilizatorilor să şteargă, să mute şi să redimensioneze elemente nedorite dintr-o fotografie – de la oameni la clădiri – “umplând” spaţiul rămas cu ceea ce se numeşte Magic Editor. Acesta foloseşte ceea ce se numeşte învăţare profundă, practic un algoritm de inteligenţă artificială care determină ce texturi ar trebui să umple golul analizând pixelii din jur pe care îi poate vedea, folosind cunoştinţele pe care le-a obţinut din milioane de alte fotografii.

 

Nu trebuie să fie poze făcute pe dispozitiv. Folosind Pixel 8 Pro poţi aplica aşa-numitul Magic Editor sau Best Take oricăror poze din biblioteca ta Google Photos.
Noua tehnologie AI a Google a fost descrisă de diverşi comentatori şi recenzori de tehnologie ca fiind potenţial “dezgustătoare” (The Verge), “înfricoşătoare” (Tech Radar) şi având potenţialul de a “pune ameninţări serioase încrederii oamenilor (deja fragile) în conţinutul online” (Cnet). Andrew Pearsall, fotograf profesionist şi lector universitar la Jurnalism la Universitatea din South Wales, a fost de acord că manipularea AI prezintă pericole. “O simplă manipulare, chiar şi pentru motive estetice, ne poate duce pe un drum întunecat”, a spus el. El a spus că riscurile sunt mai mari pentru cei care folosesc AI în contexte profesionale, dar există implicaţii şi pentru toată lumea de luat în considerare. “Trebuie să fii foarte atent la ‘Când depăşeşti limita?’. “Este destul de îngrijorător acum că poţi face o poză şi să elimini ceva instantaneu pe telefonul tău. Cred că intrăm în această lume a unei lumi false.”
Isaac Reynolds, care conduce echipa care dezvoltă sistemele de cameră pe smartphone-urile companiei, a spus că firma ia în serios considerarea etică a tehnologiei sale de consum. El a subliniat rapid că funcţii ca Best Take nu “falsificau” nimic.

 

Monitorizarea automată a stării de sănătate poate reduce stresul și anxietatea îngrijitorilor, deoarece aceștia pot avea încredere că vor fi avertizați în caz de probleme sau nevoie de intervenție.Îmbunătățirea calității vieții: Tehnologiile precum SmartSocks pot contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu demență sau autism, deoarece pot permite îngrijitorilor să le ofere o îngrijire personalizată. Sistemul de îngrijire integrat Dorset care va testa aceste șosete în casele de îngrijire în 2024 reprezintă un pas important către implementarea acestui tip de tehnologie în îngrijirea persoanelor cu demență și autism. Cu toate acestea, este important să se acorde atenție protejării datelor și intimității pacienților atunci când se folosesc astfel de dispozitive tehnologice. Șosetele sunt conectate la o aplicație instalată pe un smartphone. Prin intermediul unui senzor încorporat în una dintre șosete, se colectează date de la piciorul purtătorului, iar aceste informații sunt transmise către un sistem de inteligență artificială (AI). Sistemul AI evaluează starea de stres a persoanei pe baza datelor colectate. În momentul în care sistemul AI detectează niveluri semnificative de stres, echipa de îngrijire este imediat notificată printr-o alertă generată de aplicația corespunzătoare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DIFERENȚĂ DE PREȚ

Preţul laptelului de capră şi de oaie, la raft

   Despre laptele de capră, de-a lungul timpului s-au formulat o serie de opinii, potrivit cărora, acest lapte are o sumedenie de valenţe curative, diverse microelemente, fiind recomandat în tratarea şi/sau ameliorarea unor boli, dar şi în alimentaţia copiilor, de la o anumită vârstă.