Image 1
Image 2

Gustos și hrănitor

Somonul – beneficiile pentru sănătate

Somonul este incontestabil delicios. Are o aromă unică, delicată, cu un gust mai puțin „de pește” decât multe alte soiuri de pește gras
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Somonul este recunoscut pe scară largă pentru valoarea sa nutritivă și beneficiile pentru sănătate, fiind unul dintre cele mai consumate tipuri de pește din lume.

 

Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă, plin cu nutrienți și cu efect de reducere a multor factori de risc pentru anumite boli.

Somonul este recomandat de medici si de specialistii in nutritie datorita beneficiilor insemnate pe care le are pentru sanatatea noastra. Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

  Este un peste bogat in acizi grasi Omega 3
– Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi Omega 3, considerati esentiali pentru organismul nostru. Corpul uman nu-i poate produce, asa ca trebuie luati din hrana de zi cu zi.

 Bogat in complexul de vitamine B
Somonul este o sursa excelenta de vitamine din complexul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic si acid folic). Aceste substante influenteaza benefic organismul uman si contribuie la buna functionare a unor procese importante: ajuta la transformarea substantelor nutritive din alimente in energie, combat inflamatiile si contribuie la repararea celulelor afectate

Poate reduce riscul de aparitie a bolilor de inima
Acizii grasi Omega 3 din somon contribuie la echilibrarea cantitatii de acizi din categoria Omega 6, ceea ce poate reduce riscul de aparitie a bolilor de inima, consumul regulat de somon ajuta la reducerea trigliceridelor din sange, un alt beneficiu care contribuie la sanatatea sistemului circulator

 

Somonul este incontestabil delicios. Are o aromă unică, delicată, cu un gust mai puțin „de pește” decât multe alte soiuri de pește gras, cum ar fi sardinele și macroul. 

Aliment recomandat in dietele pentru slabit
Somonul este foarte bogat in proteine, fapt care contribuie la aparitia senzatiei de satietate, ceea ce il face un aliment recomandat mai ales persoanelor care urmeaza o dieta sau care vor sa piarda in greutate.

Poate ajuta la combaterea inflamației
Somonul poate fi o armă puternică împotriva inflamației. Mulți experți cred că inflamația este cauza principală a majorității bolilor cronice, inclusiv bolile de inimă, diabetul și cancerul.

Contribuie la sanatatea functiilor cerebrale
Substantele pe care le contine carnea de somon au un efect benefic asupra creierului, dar si asupra unora dintre procesele cognitive.

 

Se recomandă ca peștele să fie consumat cât mai proaspăt și gătit, pentru a evita problemele pe care le poate provoca peștele crud sau carnea învechită.

Este o sursă bogată de proteine
Somonul este bogat în proteine ​​de înaltă calitate. La fel ca și grăsimile omega-3, proteinele sunt un alt nutrient esențial pe care trebuie să-l iei din dietă.

Proteinele au multe roluri importante în organism, inclusiv ajutarea corpului să se vindece după o rănire, protejarea sănătății oaselor și menținerea masei musculare în timpul pierderii în greutate și pe măsură ce îmbătrânești.

Imbunatateste sistemul osos
Acizii grasi Omega 3 continuti in mod natural in carnea de somon pot contribui decisiv in cazul unor afectiuni ale sistemului osos.

 

Somonul poate fi contraindicat în următoarele situații:

Dacă te confrunți cu o alergie la pește;
Dacă te afli sub anumite tratamente medicamentoase, precum cele pentru subțierea sângelui;
Dacă ai probleme de digestie, de exemplu boala inflamatorie intestinală sau sindromul de colon iritabil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with