Image 1
Image 2

Sondaj: Ați fi de acord ca românii să fie scutiți de taxe pentru primii 800 de lei?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deputatul USR Claudiu Năsui pledează pentru scutirea de la taxare a primilor 800 de lei. Pentru un român care munceşte pe salariul minim, o reducere a CAS-ului cu 5% înseamnă doar 127 de lei în plus pe lună la salariu, a mai arătat fostul ministru.

“Să ne uităm pe cifre. Reducerea cu 5% CAS înseamnă, pentru buget, echivalentul a Zero Taxe pe primii 800 de lei. Asta, atenţie, pentru fiecare român care munceşte în această ţară. Care e diferenţa dacă o facem pe una sau pe alta? Pentru bugetul de stat e la fel. Costul e acelaşi. Diferenţa este pentru români. Pentru un român care munceşte pe salariul minim, o reducere a CAS-ului cu 5% înseamnă doar 127 de lei în plus pe lună la salariu. Pe când pentru un salariu mare, să zicem salariul lui Klaus Iohannis, aceeaşi reducere ar însemna 1.530 de lei în plus pe lună. De 12 ori mai mult. Dacă, însă, am scuti 800 de lei de la taxare, toţi românii, indiferent de salariu, ar primi aproximativ 330 de lei în plus”, a scris Năsui pe Facebook. El a adăugat însă, că USR va vota reducerea CAS cu 5%, în cazul în care nu va exista susţinere necesară în Parlament pentru măsura zero taxe pe primii 800 de lei.

Întrebarea noastră este:

Sorry, there are no polls available at the moment.

3 comentarii

  1. As fi de acord sa ne scutiti de puleticienii prosti si imbecili pe care i-ati ales cei 30 % din populatie (!!!) care merita sa-i aruncati in mijlocul Dunarii asta ca sa nu mai faca prostii pe buzunarele noastre, pe banii nostri !!!. Asta merita pt. marsavia pe care ne-au facut cu liberalizarea preturilor la gaze si energie si pt. instrainarea a 20 % din actiuni din domeniile strategice vitale !. Acum ne-au adus si armate din alte tari pe care sa-i tinem in mod inutil si pagubos !.

  2. Sunt adeptul pretului corect,am alergie la exceptii,scutiri.
    Astea sant pacaleli.Scutirea trebuie sa vina punctual
    pentru fiecare situatie,face to face,alea colective sunt
    subiective.Statul trebuie sa fie drept,noi trebuie sa fim umani ,crestini
    la urma urmei.

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: