Image 1
Image 2
Acasa

Spaghete bolognese cu soia

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un pachet de spaghete, 100 g de granule de soia, o ceapă, un ardei gras sau 2 linguri de pastă de ardei, 2 linguri de pastă groasă de roșii sau 500 ml suc de roșii, 2-3 linguri delicat de casă, sare, piper, o linguriță boia de ardei dulce, o jumătate linguriță de pastă de ardei iute (nu în mod obligatoriu), ulei, 100 g cașcaval răzuit la servire (dacă preparați de post, folosiți cașcaval vegetal).

Mod de preparare:

Granulele de soia se fierb în apă condimentată cu sare, piper și delicat, apoi se strecoară și se lasă să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în ulei, se adaugă ardeiul tăiat preferențial sau pasta de ardei, apoi și granulele de soia. Se călesc puțin, se presară cu boiaua dulce, apoi se stinge cu puțină apă. Se condimentează cu sare, piper, delicat și pastă de ardei iute, după gust, iar după circa 5 minute de fierbere se adaugă și pasta de roșii (sau bulionul). Dacă s-a folosit pastă de roșii se adaugă o ceașcă mare de apă, apoi se fierbe până când se obține consistența dorită. Dacă e nevoie, se mai poate condimenta puțin. Spaghetele se fierb conform indicațiilor, se așează pe farfurie, deasupra se pun 2-3 linguri din tocănița de soia și dacă se folosește, se presară cu cașcaval.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with