Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

IGIENĂ

Specialiștii în sănătate recomandă cât de des ar trebui schimbate cearșafurile de pat.

Cât de des ar trebui să-ți schimbi cearșafurile? Și ce se poate întâmpla dacă nu o faci? Un medic pe nume Jason Singh speră să rezolve această dezbatere și a explicat de ce este o treabă deosebit de importantă de făcut.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Spălarea rufelor poate fi obositoare, în special lenjeria de pat. Totuși, a neglija spălarea și schimbarea frecventă a lenjeriei de pat poate afecta sănătatea. Medicul Jason Singh discută despre această problemă și explică importanța acestui obicei.

 

 

Singh menționează că, conform unui studiu, lenjeria de pat ar trebui spălată cel puțin săptămânal. „Chiar dacă pare greu, merită efortul pentru a evita somnul într-un mediu plin de bacterii”, subliniază dr. Singh. El explică că celulele pielii moarte și uleiurile naturale sunt surse de hrană pentru acarienii de praf, insecte microscopice care pot provoca alergii și astm.

 

 

Mai mult, Singh avertizează despre pericolul organismelor fungice, cum ar fi drojdia sau mucegaiul, care pot crește în lenjeria umedă de transpirație. Acestea pot cauza infecții ale pielii și mirosuri neplăcute. Recomandarea lui este de a spăla cearșafurile săptămânal.

 

 

Dacă spălarea regulată pare dificilă, Singh sugerează utilizarea lenjeriei de pat de rezervă, disponibile la magazine ca Target, pentru a ușura sarcina. El insistă că, deși este tentant să amâni spălarea, menținerea unei igiene corespunzătoare a lenjeriei de pat este esențială pentru sănătate.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with