Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EMOȚIE, BUCURIE ȘI ȚÂPURITURI

Spectacol de 8 Martie cu zeci de invitați la Negrești-Oaș

Postare ( Sablon)
Spectacol de 8 Martie cu zeci de invitați la Negrești-Oaș
Postare ( Sablon)
Casa de Cultură din orașul Negrești-Oaș, precum și Clubul Copiilor și-au dat mâna pentru a pune în scenă un spectacol omagial, dedicat doamnelor și domnișoarelor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Copiii și tinerii aflați sub îndrumarea interpretei Maria Tripon au adus zâmbete și bucurie în sufletele celor care le-au dat viață, preț de mai bine de o oră.

 

 

Spectacolul omagial a avut loc în 8 martie, de la ora 16:00, în sala de festivități a Primăriei orașului Negrești-Oaș și a fost oferit de copii școlari de clase primare, gimnaziale și chiar liceale.

 

 

Practic, pe scenă s-au reunit aproximativ 30 de prichindei de la Ansamblul Folcloric “Sânzienele”, dar și tinerii Ansamblului “Oașul”, al Casei de Cultură, cărora li s-au alăturat instrumentiștii Vasile Solomon la ceteră și Petre Chînța la zongoră.

 

 

Pentru prima dată, în fața publicului s-au aflat și nepoțeii interpretei Maria Tripon. Este vorba despre Gabriel și Matei, de 7 și 5 ani, astfel că emoțiile artistei au fost cu atât mai mari.

 

 

Din program au făcut parte țâpurituri, danțuri, dar și poezii dedicate mamei, precum și cântece cu aceeași tematică, pe care le-au învățat generații întregi de copii, spre a aduce bucurie și a transmite recunoștință celor care le-au dat viață.

 

 

Au evoluat pe scenă următorii artişti în devenire: David și Petre Chînța, Loredana și Kevin Bandui, Adelina și Alexandru Mihăilă, Vlăduț și Darius Bandi, Alin Pașca, Maria Remeș, Carolina Pop, Eliza Țânțaș, Patricia Baltă, Ricardo Molnar, Denis Big, Alexia Ută, Ioana Moiș, Paula Ungur.

 

 

Artista Maria Tripon a profitat de moment și a “zis” un “danț” pentru mamele care sunt plecate la ceruri, momentul fiind unul cât se poate de emoționant. La fel ca și copiii și tinerii care au ales să îmbrace straiele populare autentice oșenești, și vocea de aur a Țării Oașului, Maria Tripon, a fost răsplătită cu ropote de aplauze pentru prestația dumneaei.

 

 

În rândul invitaților de seamă s-au numărat primărița Aurelia Fedorca, directoarea Palatului Copiilor Satu Mare – Gabriela, Urs, directoarea Casei de Cultură a orașului Negrești-Oaș – Anca Volșik, respectiv directorii instituțiilor de învățământ, dar nu numai.

 

 

Trebuie menționat faptul că invitatele speciale ale zilei au fost mătușile Floare Finta, care deține titlul de Tezaur uman viu, dar și Floarea Hotcă, neobosită promotoare a tradițiilor strămoșești din Țara Oașului. Organizatorii au dorit neapărat să fie prezente la eveniment, mătușile acceptând cu mare drag invitația și pentru a scoate din lada de zestre portul popular autentic.

 

 

Sala de festivități a instituției publice a fost arhiplină cu mame și bunice ale copiilor care au urcat pe scenă, mătuși, dar și angajate ale Primăriei, care au ales să întrerupă munca pentru puțin timp, spre a se bucura împreună de spectacolul dedicat și lor.

 

 

Interpreta Maria Tripon, profesor la Clubul Copiilor, a fost cea care a inițiat acest spectacol, la fel ca și în anii anteriori, începând din 1998. Tot dumneaei a fost prezentatoarea spectacolului.

 

 

Primăria orașului Negrești-Oaș a susținut evenimentul, prin ajutorul oferit în ce privește asigurarea spațiului necesar desfășurării activității menite a omagia doamnele și domnișoarele din Țara Oașului.

 

Citește și:

Femeile din PNL Satu Mare, sărbătorite de 8 Martie (foto)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns