Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ACȚIUNI ÎN SATU MARE

Sterilizări gratuite pentru câinii abandonați sau cu stăpân

Asociația Ham Ham și Instituţia Prefectului Județului Satu Mare au demarat o acțiune de sterilizare gratuită a câinilor abandonați sau cu stăpân.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acțiunea de sterilizare gratuită va avea loc în zilele de 2, 3 și 4 martie 2024 și va fi realizată de o echipă de medici din Viena. Inițiatorii proiectului spun că este prima acțiune de acest gen, dar nu este ultima.

 

 

Ziua de 2 martie va fi dedicată câinilor din zona Sătmărel și Balta Blondă, iar acțiunea în sine va avea loc pe strada Sătmărel, la numărul 288.

Localnicii din comuna Vetiș vor putea să își sterilizeze animalele de companie pe strada Principală, la numărul 437, în spate la Primărie.

 

 

Totodată, echipa de medici din Viena va ajunge și la Dorolț, pe terenul de sport de vizavi de Primărie.

După cum au anunțat inițiatorii, în cadrul acestor acțiuni se vor efectua și acțiuni de microcipare, deparazitare internă și externă. O contribuție majoră o va avea și Cabinetul MoboVet prin cabinetul dr. Elena Bonea.

 

 

De asemenea, inițiativa se bucură și de sprijinul Asociației For Dogs, Asociației Free Life, autorităților locale din Vetiș și din Petea, Poliției Animalelor din Satu Mare. De asemenea, s-au implicat și alți oameni de bine precum Alexandra Rusu, localnică din Sătmărel.

 

 

Prin această inițiativă, organizatorii își propun să sterilizeze un număr cât mai mare de patrupede, fiind vorba despre aproximativ 150 – 200 de câini.

Sătmărenii interesați pot să facă programări in acest sens la numărul de telefon 0744231789, la care va răspunde persoana de contact Daniela Ulici.

 

 

Sterilizarea este intervenția chirurgicală prin care sunt îndepărtate testiculele unui câine, dacă discutăm despre un mascul sau ovarele, coarnele uterine și corpul uterin, dacă discutăm despre o femelă, astfel ca animalul să nu se mai poată reproduce.

 

 

Medicii veterinari recomandă sterilizarea animalelor de companie, pentru că această procedură are beneficii medicale importante, eliminând totodată un comportament nedorit și riscul apariției puilor.

 

 

Intervenția este sigură și simplă. Un câine sănătos se va recupera repede și nu va suferi complicații, dacă operația are loc la un cabinet veterinar unde lucrează medici experimentați care respectă toate normele de igienă.

 

Citește și:

Amendă exagerată pentru nesterilizare şi microcipare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns