Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

SĂNĂTATE

SUA ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate

SUA ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale de prevenire a unei noi pandemii, au afirmat marţi responsabili americani, citaţi de AFP.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Anunţul survine pe fondul incertitudinii care pluteşte asupra încheierii unui acord internaţional istoric privind răspunsul în cazul unor explozii epidemice.
Discuţiile cu privire la un astfel de acord ar urma să se reia la finele acestei luni la Geneva, aminteşte France Presse.
Autorităţile americane au identificate deficienţe tehnice în capacităţile de răspuns la ameninţări biologice ale fiecăreia din cele 50 de state partenere, inclusiv capacităţile de monitorizare a unor noi agenţi patogeni sau cele de testare a eşantioanelor în laboratoare.

Progresele fiecărei ţări vor fi publicate pe un nou site de internet lansat marţi

 

 

Pe lângă ţările pe care Washingtonul le susţine direct, SUA le vor cere partenerilor din G7 să se angajeze să sprijine alte 50, numărul ţărilor ajutate ajungând astfel la 100.
“Statele Unite pot fi o forţă a progresului la scară mondială, atunci când ne folosim leadershipul pentru a ne mobiliza partenerii bilaterali, regionali şi multilaterali în scopul de a rezolva mari probleme”, a declarat presei un responsabil american.

 

 

Finanţarea acestei iniţiative rămâne totuşi o problemă-cheie, acelaşi responsabil evaluând la 30 de miliarde de dolari necesităţile anuale, dintre care două treimi ar urma să provină din bugetul fiecărui stat şi restul fiind finanţare externă.
Conform responsabilului citat, pandemia de Covid-19 a arătat că “pentru a asigura sănătatea şi securitatea americanilor lumea trebuie să aibă capacitatea de a gestiona focarele de boli infecţioase”.

 

 

Republica Democratică Congo face parte dintre statele susţinute actualmente de SUA, în condiţiile în care ţara africană se confruntă cu o epidemie de mpox, numită până recent variola maimuţei.
Cele 194 de ţări din Organizaţia mondială a sănătăţii (OMS) au decis să elaboreze un act cu caracter constrângător pentru a evita repetarea greşelilor mortale şi costisitoare comise în timpul gestionării catastrofale a pandemiei de Covid-19.
După doi ani de discuţii aprinse, statele membre ale OMS nu reuşiseră însă să ajungă la un acord, până la finele lunii trecute, şi urmează să reia negocierile la sfârşitul lunii în curs.

 

 

Statele Unite sunt angajate în aceste discuţii, dar sunt gata să îmbunătăţească pregătirea pe plan mondial pentru următoarea pandemie, “indiferent care va fi rezultatul acestor negocieri”, a mai spus responsabilul american.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns