Image 1
Image 2

INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

SUA lansează o anchetă privind afacerile cu inteligență artificială

Autoritatea de reglementare a comerțului din Statele Unite a lansat recent o anchetă privind investițiile și parteneriatele realizate de unele dintre cele mai mari companii din domeniul inteligenței artificiale generative.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Investiția Microsoft în OpenAI s-ar putea confrunta cu un control din partea UE, potrivit unor oficiali. Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a precizat într-un comunicat că a emis ordine către cinci companii prin care le-a cerut să furnizeze informații în acest sens, printre care Alphabet, compania-mamă a Google, Amazon, Anthropic, Microsoft și OpenAI, producătorul ChatGPT.

 

Ancheta se va concentra asupra autorității și drepturilor pe care le-au conferit investițiile giganților tehnologici în companiile de inteligență artificială aflate la început de drum și dacă aceste tranzacții dăunează concurenței loiale, se arată în comunicatul agenției.

 

“Studiul nostru va pune în lumină dacă investițiile și parteneriatele urmărite de companiile dominante riscă să distorsioneze inovația și să submineze concurența loială”, a declarat Lina Khan, președintele FTC, într-un comunicat. Autoritatea britanică pentru concurență și piețe efectuează o examinare similară.
Ancheta reprezintă primul efort concret al agenției de a examina firmele de inteligență artificială și modul în care acestea folosesc parteneriatele pentru a-și extinde aria de acoperire și influența în această industrie în creștere rapidă.

 

Anthropic și Amazon au refuzat să comenteze. Microsoft, Amazon, Google și OpenAI nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
Relația de ani de zile dintre Microsoft și OpenAI este cea mai cunoscută dintre aceste parteneriate. Mai recent, Google și Amazon au încheiat acorduri de mai multe miliarde de dolari cu Anthropic, un alt startup de AI cu sediul în San Francisco, format de foști lideri ai OpenAI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ

ChatGPT, utilizat de jumătate dintre internauţi

Jumătate dintre utilizatorii de Internet accesează ChatGPT, iar şase din zece persoane (59%) interacţionează cu un asistent virtual în scop de solicitare de informaţii pe diverse teme sau subiecte, relevă un studiu de specialitate, publicat recent.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now