Image 1
Image 2
Ciornă automată

SĂNĂTATE PUBLICĂ

OMS lansează S.A.R.A.H., asistentul virtual bazat pe AI

OMS lansează S.A.R.A.H., asistentul virtual bazat pe AI
Organizația Mondială a Sănătății a dezvoltat un asistent digital numit S.A.R.A.H., care furnizează informații verificate despre boli, tratamente și alte aspecte medicale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

S.A.R.A.H. (Smart AI Resource Assistant for Health), asistentul virtual, utilizează tehnologie de vârf și este accesibil de pe orice dispozitiv, fiind disponibil 24 de ore pe zi, în 8 limbi diferite (engleză, franceză, arabă, chineză, rusă, spaniolă, portugheză și hindi). Acesta este proiectat pentru a oferi informații precise și în timp real într-un mod interactiv, și să răspundă cu empatie, adaptându-se nevoilor și preocupărilor individuale ale utilizatorilor. Gama de informații disponibile acoperă o varietate largă de subiecte medicale, inclusiv factorii de risc pentru diverse afecțiuni cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul, și sugestii pentru îmbunătățirea stilului de viață și a sănătății mentale.

 

 

O versiune anterioară a asistentului virtual S.A.R.A.H., cunoscută sub numele de Florence, a fost utilizată pe scară largă în timpul pandemiei COVID-19 pentru a disemina informații despre virus, vaccinurile disponibile, renunțarea la fumat, alimentația sănătoasă și activitatea fizică. Organizația Mondială a Sănătății încurajează continuarea cercetării în acest domeniu pentru a înțelege mai bine beneficiile și provocările tehnologiei AI în contextul sănătății publice, subliniind importanța unei utilizări etice și echitabile a acestor tehnologii.

 

 

S.A.R.A.H. utilizează Inteligența Artificială generativă, renunțând la algoritmii prestabiliți, pentru a furniza răspunsuri precise în timp real. Acesta poate angaja conversații personalizate, reflectând interacțiunile umane. Acest aspect nu doar îmbunătățește experiența utilizatorului, ci promovează și o comunicare empatică și lipsită de judecată. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director-General al Organizației Mondiale a Sănătății, subliniază că digitalizarea sănătății reprezintă viitorul și îndeamnă comunitatea de cercetare să exploreze modul în care această tehnologie poate contribui la reducerea inegalităților în accesul la informații despre sănătate.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Jumătate dintre salariații din România afirmă că utilizează tehnologii de inteligență artificială

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

Evoluția tehnologiei vine acum în sprijinul fermierilor

Inteligenţa artificială şi aplicaţiile sale par să fie adesea contestate, dar în egală măsură, prezintă interes pentru anumite companii, inclusiv din domeniul agricol.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now