Ingrediente:
300 g broccoli, un litru de supă de carne de pui sat de zarzavaturi (preparat din zarzavaturi proaspete, delicat de casă, bază pentru mâncăruri, sau eventual din cubuleţe de supă), 150 g de smântână, sare, piper, nucşoară.
Mod de preparare:
Bucăţile curăţate şi spălate de broccoli se fierb în supa de carne sau de zarzavaturi (care vă place mai mult), se strecoară, dar zeama nu se aruncă, deoarece cu aceasta se va dilua pasta de broccoli. După ce se răceşte puţin, broccoli se mixează cu blenderul. Dacă e prea fierbinte, se distruge tăişul lamelor. Se adaugă smântâna, se amestecă până la omogenizare, se condimentează după gust, apoi treptat de adaugă şi zeama în care s-a fiert leguma. Se poate servi natur, eventual cu crutoane, bacon afumat, tăiat sibţire şi prăjit, eventual cu carnea de pui din care s-a preparat supa, sau ornat cu smântână, diverse seminţe uşor prăjite, fulgi de cereale, ori cu bucăţi nezbrobite de broccoli.
Fii primul care comentează