Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fleică umplută cu ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

O bucată de fleică de circa 1 kg, 200 g ciuperci champignon, o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, sau preferabil, 2-3 linguri de untură (dacă vă place), sare, piper.

Mod de preparare:

Cu un cuțit bine ascuțit fleica se crestează pentru a putea fi umplută. Se condimentează după gust, și exteriorul, și interiorul. Se lasă să la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se călește în ulei, se adaugă ciupercile curățate și tăiate bucăți mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine și condimentele, apoi totul se mai prăjește până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se strecoară ulei și se amestecă bine cu un ou crud. Cu acest amestec se se umple fleica. Se prinde cu scobitoare, ca o perniță, se așează pe tavă și se pune la cuptor, la foc mare, spre mediu și se prăjește, până când carnea se rumenește. Apoi se unge cu ulei, sau cu untură și se mai dă puțin la cuptor, să prindă o culoare lucioasă. Se servește cu pireu de cartofi sau garnitură asortată.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Prăjitura cu spumă de căpșuni

DESERT

Prăjitura delicioasă cu spumă de căpșuni

Prăjitura cu spumă de căpșuni este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând dulceața căpșunilor cu textura aerată a bezelei și crocantul aluatului foietaj. Inspirată din rețetele tradiționale, această prăjitură “Spumoasa” îți va încânta simțurile și îți va aduce aminte de gustul autentic al deserturilor făcute în casă.