Image 1
Image 2

Supă evreiască de zarzavaturi noi

Supa evreiasca de zarzavaturi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa evreiasca de zarzavaturi
Supa evreiasca de zarzavaturi

Ingrediente:

– o legătură de zarzavaturi noi

– o gulie

– frunze de ţelină

– pătrunjel verde

– o ceapă de mărime potrivită

– 2 linguri de untură de gâscă (se poate suplini cu ulei)

– 100 g de făină albă

– sare, piper, boia de ardei, ghimbir măcinat

Mod de preparare:

Din făină, doar cu apă şi sare se face un aluat mai tare pentru tăiţei, care apoi se răzuiesc şi se lasă puţin la uscat. Ceapa se taie cubuleţe mărunte, iar zarzavaturile curăţate se feliază subţire. În curca 2/3 din cantitatea de untură se căleşte mai întâi ceapa, până când devine sticloasă, apoi se adaugă zarzavaturile feliate, se călesc şi acestea, se condimentează după gust, apoi se stinge cu circa un litru de apă, adăugând şi verdeţurile. În untura rămasă se călesc tăiţeii, până când devin galben-aurii. Se adaugă la supă şi se fierbe până când se înmoaie toate ingredientele. Tăiţeii se pot înlocui cu crutoane prăjite în untură de gâscă, dar în acest caz se adaugă la supă doar la servire. Tot la servire se poate adăuga şi puţină smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Anul acesta, am decis să inovăm tradiția ouălor de Paște, evitând vopseaua artificială care pătrundea prin coaja ouălor, dorind să oferim o alternativă sănătoasă și sigură pentru fiul meu. Am optat pentru vopsirea ouălor în mod natural, folosind ingrediente disponibile în propria bucătărie.

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă