Image 1
Image 2
Acasa

Supă uşurică de macriş

Supa de macris
Supă uşurică de macriş
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa de macris
Supa de macris

Ingrediente:

– 1 kg de macriş curăţat

– 2 linguri de făină

– 3-4 linguri de ulei

– 200-250 g de sana sau iaurt

– un sfert de linguriţă de zahăr

– sare

– eventual o crenguţă de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Macrişul curăţat şi spălat se pune la fiert în apă uşor sărată. Între timp, din făină şi ulei se prepară un rântaş mai slab, chiar cât să înceapă să devină slab auriu. Când supa începe să fiarbă se adaugă zahărul şi rântaşul, apoi iaurtul (sau sana) se amestecă bine, adăugând una câte una, 4-5 linguri de zeamă fierbinte şi se toarnă în supă. Se mai fierbe 5-6 minute, iar busuiocul, dacă se foloseşte, se pune în mâncare char înainte de a se lua de pe foc. Este o mâncare foarte uşoară, indicată după alimentele grele de la sărbători.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.

REȚETE GRECEȘTI

Vinete gratinate

Iată una dintre acele feluri de mâncare somptuoase care doar te face fericit. Chiar și celor cărora nu le plac vinetele le place acest fel de mâncare.