Image 1
Image 2

Supă uşurică de macriş

Supa de macris
Supă uşurică de macriş
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa de macris
Supa de macris

Ingrediente:

– 1 kg de macriş curăţat

– 2 linguri de făină

– 3-4 linguri de ulei

– 200-250 g de sana sau iaurt

– un sfert de linguriţă de zahăr

– sare

– eventual o crenguţă de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Macrişul curăţat şi spălat se pune la fiert în apă uşor sărată. Între timp, din făină şi ulei se prepară un rântaş mai slab, chiar cât să înceapă să devină slab auriu. Când supa începe să fiarbă se adaugă zahărul şi rântaşul, apoi iaurtul (sau sana) se amestecă bine, adăugând una câte una, 4-5 linguri de zeamă fierbinte şi se toarnă în supă. Se mai fierbe 5-6 minute, iar busuiocul, dacă se foloseşte, se pune în mâncare char înainte de a se lua de pe foc. Este o mâncare foarte uşoară, indicată după alimentele grele de la sărbători.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.