Image 1
Image 2

Rețetă delicioasă 

Somon la grătar cu mix de legume coapte

Așadar, urmeăza-ți inspiratia și pregateste un festin de poveste: somonul nu este doar un deliciu culinar, ci si un aliment benefic pentru sanatatea oricui.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rețetă delicioasă 

Somonul este un peste foarte versatil in bucatarie: poate fi prajit, pus pe gratar, dat la cuptor sau fiert in mancaruri si supe, cu mirodenii sau doar cu sare si piper.

Iata cateva retete potrivite pentru toate gusturile.

Somon la grătar cu mix de legume coapte

Ingrediente

doua bucati de somon proaspat (pot fi medalioane sau file)
o jumatate de lamaie
sare
piper
rozmarin sau busuioc
legume pentru copt pe gratar (rosii, dovlecel, ardei gras, ciuperci)

Somonul se spala sub un jet de apa si apoi este uscat cu ajutorul unui servetel. Odata ce ai scapat de surplusul de apa, e timpul sa condimentezi carnea cu sare si piper, dupa gust. Poti sa folosesti si o marinada sau un bait pentru peste, dar in acest caz trebuie sa mai astepti cateva minute pana sa il pui pe gratarul bine incins. Asigura-te ca nu arde flacara deschisa sub somon.

Dupa ce ai asezat somonul pe gratar, presara rozmarinul si stoarce jumatate de lamaie peste el. Lasa-l sa se prajeasca timp de aproximativ doua minute, apoi intoarce-l folosind o spatula. Repeta procedura cu rozmarinul si cu sucul de lamaie.

Dupa alte doua minute, il poti lua de pe gratar. Se serveste alaturi de legume coapte, dar poti folosi ca garnitura si alte bunatati, cum ar fi piure de legume (broccoli este o alegere buna intotdeauna), legume gatite la abur sau trase in tigaie ori chiar cartofi natur cu verdeata.

 

Așadar, urmeăza-ți inspiratia și pregateste un festin de poveste: somonul nu este doar un deliciu culinar, ci si un aliment benefic pentru sanatatea oricui.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with